Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

Grenzeloos gekleurd - Tessy Willems

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Stoelendans - Tessy Willems

Tessy Willems heeft een grenzeloze verbeelding, die ze op een eigen en herkenbare wijze etaleert.
Veel werken ogen abstract, maar aan de hand van soms subtiele dan weer opvallende figuratieve elementen slaagt ze erin om ons mee te nemen in onze persoonlijke fantasieën.
Haar werken laten zich niet vangen in één duidelijk script. Met een open vizier volstaan een nuance in emotie of lichtinval voor nieuwe ervaringen en verhalen.

Tessy Willems (°1967, Vilvoorde) heeft haar atelier in Eppegem. Vanuit haar werkplek heeft ze zicht op een prachtig stukje Zennevallei.

De kunstenares heeft een grenzeloze verbeelding die ze op een eigen en herkenbare wijze etaleert. Veel van haar werken ogen abstract, maar aan de hand van soms subtiele dan weer opvallende figuratieve elementen slaagt ze erin om ons mee te nemen in onze persoonlijke fantasieën. Haar werken laten zich niet vangen in één duidelijk script. Met een open vizier volstaan een nuance in emotie of lichtinval voor nieuwe ervaringen en verhalen.

Tessy beschilderde al als kind ongeveer alles wat in haar omgeving te vinden was. Om haar passie verder uit te diepen volgde ze regentaat Plastische Kunsten in Brussel, gevolgd door een opleiding Toegepaste Grafiek aan de Academie voor Beeldende Kunst in Mortsel.

In haar werk combineert zij graag verschillende technieken, werkt ze op uiteenlopende materialen en kiest ze doorgaans voor een gevarieerd en warm kleurrijk palet.

Reis doorheen de kamers van Huis Hellemans en ervaar waarheen de suggesties van deze opmerkelijke kunstenares u kunnen leiden. Van harte welkom.

www.tessywillems.exto.nl


Ter gelegenheid van haar tentoonstelling geeft Tessy Willems een workshop monoprint. Meer informatie vind je hier.

Huis Hellemans vind je in de Strijdersstraat 14 te Edegem.

Je kan de tentoonstelling gratis bezoeken van 7 tot 29 april 2018:
- woensdag van 14 tot 17 uur,
- vrijdag van 14 tot 16 uur,
- zaterdag en zondag van 10 tot 12.30 en van 14 tot 18 uur.
Telefoonnummer tijdens de openingsuren: 03 289 23 68.

Meer weten?
Cultuurdienst-gemeentehuis, Gemeenteplein 1, Edegem, 03 289 26 50 of huis.hellemans@edegem.be

Datum van het bericht: zaterdag 07 april 2018