Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

Boekvoorstelling: Bezetten, vereren en fusilleren. De dood in Fort 5 tijdens de Groote Oorlog

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
De dood in Fort 5 tijdens de Groote Oorlog

De Eerste Wereldoorlog liet in het hele land sporen na. Ook in Edegem ging de oorlog niet zonder meer voorbij. In het derde deel van 'Bezetten, vereren en fusilleren' vertellen we het verhaal van de zestien burgers die de dood vonden in het Fort 5 van Edegem tijdens de Groote Oorlog.

André Mens en wijlen André Van Elshocht doken, samen met een heleboel vrijwillige handen, de geschiedenis van Edegem in. Na jarenlang onderzoek en schrijfwerk, presenteren zij op vrijdag 20 april 2018 het derde deel van het boek ‘Bezetten, vereren en fusilleren’: De dood in Fort 5 tijdens de Groote Oorlog.

We vertellen het verhaal van de zestien burgers die de dood vonden in het Fort 5 tijdens de Groote Oorlog. Allen werden ze terechtgesteld als spion. Elk van hen werd door de Duitsers gefusilleerd in de beslotenheid van het fort van Edegem. Sommigen vonden hun einde samen, sommigen stierven alleen.

Het laatste deel van de serie geeft ons een unieke inkijk in de laatste dagen die deze zestien mannen doorbrachten. Hun laatste brieven naar het thuisfront en geliefden werden integraal opgenomen in dit boek.

U kan het boek alvast bestellen via de cultuurdienst van de gemeente.

Wanneer? Vrijdag 20 april 2018 om 19 uur
Waar? Gemeentehuis Edegem, Gemeenteplein 1
Prijs? De boekvoorstelling kan u gratis bijwonen. Het boek kost 25 euro. U kan het boek alvast bestellen via de cultuurdienst van de gemeente.
Meer weten? Cultuurdienst Edegem, Gemeenteplein 1, tel. 03 289 26 50 of cultuur@edegem.be

 

Alle activiteiten in kader van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog vindt u terug op www.edegem.be/woi.

Datum van het bericht: vrijdag 20 april 2018