Naar inhoud
 • RSS
Nieuwsoverzicht

Nieuwe vacature Zuidrand: Medewerker Toerisme - Recreatie - Communicatie

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Afbeelding

Heb je een vlotte pen en kan je mensen warm maken voor een bezoekje aan een verrassende streek? Dan ben jij de juiste persoon om het team van Streekvereniging Zuidrand te versterken.

Medewerker Toerisme – Recreatie - Communicatie

Deeltijds (80%) – m/v/x – contractueel – schaal B1-B3

Streekvereniging Zuidrand

Wie zijn we?

De Streekvereniging Zuidrand is een samenwerkingsverband tussen zeven gemeenten (Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel) en de provincie Antwerpen werkt aan projecten op het snijvlak van natuurbehoud, landschapszorg, erfgoedbeheer, toerisme en cultuurbeleving. Door de unieke samenwerking tussen overheden en veldwerkers versterken we de regionale identiteit.  Daarnaast zetten we in op sensibilisatie van het brede publiek. Momenteel werken we aan de uitbouw van het Zuidrand team om begin 2018 volledig operationeel te zijn.

Wat staat je te wachten in deze uitdagende job?

Als medewerker toerisme, recreatie en communicatie vorm je het operationele aanspreekpunt voor de toeristische en recreatieve activiteiten van de streekvereniging. Tevens verzorg je de communicatie van de streekvereniging. De functie omvat een brede waaier aan taken:

 • Je werkt nauw samen met horeca, handelaars, streekproducenten, landbouwers, besturen,… en organiseert met jouw collega’s regelmatig netwerkmomenten. Met dit netwerk ontwikkel je nieuwe producten en versterk je de band met de streek. Je houdt contact met de collega’s van de omliggende bestemmingen, de provincie en Toerisme Vlaanderen.
 • Je ontwikkelt nieuwe producten en versterkt wat al bestaat. Je zet streekproducten in de kijker, ontwerpt mee nieuwe wandel- en fietsproducten en je bekijkt samen met de landbouwers hoe meer bezoekers de weg naar hun boerderij kunnen vinden. Vanuit de streekvereniging plan je evenementen en werk en schrijf je mee aan projecten.
 • Je staat in de voor de communicatie voor toerisme en voor de streekvereniging in het algemeen. Je bent handig met social media, onderhoudt de website, maakt toeristische gidsen, promotiemateriaal, organiseert fotoshoots…

Wanneer kom je in aanmerking?

 • Je bent onderdaan van een lidstaat van de Europese Economische Ruimte (EER) of Zwitserland.
 • Je bezit een diploma hoger onderwijs communicatie, marketing of toerisme of een diploma dat daarmee gelijkgesteld is.
 • Je kan aantoonbare ervaring voorleggen.
 • Aantoonbare interesse / affiniteit met natuur, landschap, toerisme, erfgoed, cultuur of met twee of meer van deze specialismen is een pluspunt.
 • Affiniteit met economie (horeca, winkeliers, streekproducenten en landbouwers) is een pluspunt.
 • Ervaring met publiek-private samenwerking is een pluspunt.
 • Je kan zelfstandig en projectmatig werken.
 • Je kan enthousiasmeren en een visie overbrengen.
 • Je bent communicatief onderlegd.
 • Je hebt een rijbewijs B.
 • Je bent bereid tot avond- en weekendwerk.
 • Je slaagt in de selectieprocedure  (schriftelijke en mondelinge proef week 13/11/2017).

Wat staat hier tegenover?

Binnen deze uitdagende functie zal je actief bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de Streekvereniging Zuidrand. Deze functie geeft je de kans om met lokale besturen, organisaties en vrijwilligers in contact te komen en te wegen op de werking van de gehele organisatie. Je wordt contractueel benoemd met het uitzicht op een langdurige tewerkstelling met hoog maatschappelijk engagement.

Je verkrijgt een bruto aanvangswedde vanaf € 25 167,94 per jaar (voor 5 jaar relevante ervaring), aangevuld met maaltijdcheques, fietsvergoeding, aansluiting sociale dienst en hospitalisatieverzekering.

Voor deze vacature wordt een wervingsreserve met een duur van 1 jaar vastgelegd.

Waar wacht je nog op?

Je bezorgt bij interesse jouw cv en een kopie van jouw diploma uiterlijk op 27 oktober 2017 via mail naar patrick.nieuwenhof@hotmail.com of sabine.caremans@provincieantwerpen.be met de vermelding van de functie waarvoor je solliciteert. Meer informatie kan je op eenvoudig verzoek bij Patrick Nieuwenhof of Sabine Caremans verkrijgen.

Datum van het bericht: vrijdag 27 oktober 2017