Naar inhoud
 • RSS
Nieuwsoverzicht

Nieuwe vacature Zuidrand: Medewerker Onroerend Erfgoed

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Afbeelding

Combineer je graag de ontwikkeling van een regionaal onroerend erfgoedbeleid met praktisch veldwerk ?

Dan ben jij de juiste persoon om het team van Streekvereniging Zuidrand te versterken.

Medewerker Onroerend Erfgoed

Deeltijds (80%) – m/v/x – contractueel – schaal A1a-A3a

Streekvereniging Zuidrand

Wie zijn we?

De Streekvereniging Zuidrand is een samenwerkingsverband tussen zeven gemeenten (Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel) en de provincie Antwerpen werkt aan projecten op het snijvlak van natuurbehoud, landschapszorg, erfgoedbeheer, toerisme en cultuurbeleving. Door de unieke samenwerking tussen overheden en veldwerkers versterken we de regionale identiteit.  In 2017 werd de Streekvereniging Zuidrand erkend als een IOED. Daarnaast zetten we in op sensibilisatie van het brede publiek. Momenteel werken we aan de uitbouw van het Zuidrand team om begin 2018 volledig operationeel te zijn.

Wat staat je te wachten in deze uitdagende job?

Als medewerker onroerend erfgoed vorm je het operationele aanspreekpunt voor de projecten en activiteiten van de streekvereniging rond archeologie, landschappelijk erfgoed en monumenten. Tevens zorg je voor kruisbestuiving tussen de diverse deeldomeinen van de streekvereniging. De functie omvat een brede waaier aan taken:

 • Je ontwikkelt een regionaal en lokaal erfgoedbeleid op basis van visie, doelstellingen, ambities en acties. Tevens ondersteun je gemeenten om erkend te worden als onroerenderfgoedgemeente.
 • Je promoot en begeleidt de inzet van erfgoedinstrumenten (beheersplannen, premies, subsidies, beschermingsprocedures …) door gemeenten en erfgoedactoren. Dit houdt ondr andere in dat lokale besturen op een actieve wijze de realisatie van hun zorgplicht t.a.v. bouwkundig en landschappelijk erfgoed kunnen realiseren.
 • Je Inventariseert, registreert en evalueert het onroerend erfgoed in de regio in samenwerking met je collega cultureel en bouwkundig erfgoed.
 • Je bouwt mee aan een regionaal participatie- en kennisnetwerk. Je levert publieksvriendelijke informatie aan voor gemeentelijke diensten en (boven)lokale werkgroepen
 • Je ondersteunt en adviseert de gemeenten op het vlak van archeologische procedures, nota’s en initiatieven.
 • Je houdt contact met de collega’s van de omliggende IOED’s, de provincie en het Vlaams Agentschap Onroerend Erfgoed.

Wanneer kom je in aanmerking?

 • Je bent onderdaan van een lidstaat van de Europese Economische Ruimte (EER) of Zwitserland.
 • Je beschikt over een masterdiploma met specialisatie in archeologie.
 • Je kan aantoonbare ervaring voorleggen.
 • Aantoonbare interesse / affiniteit met natuur, landschap, toerisme, erfgoed, cultuur of met twee of meer van deze specialismen is een pluspunt.
 • Je toont interesse in of hebt affiniteit/ervaring met de werking van een overheid.
 • Je bent communicatief onderlegd.
 • Je neemt vlot initiatief. Je weet als medewerker onroerend erfgoed mensen te bezielen en tot actie aan te zetten.
 • Je kan zelfstandig en projectmatig werken.
 • Je hebt een rijbewijs B.
 • Je bent bereid tot avond- en weekendwerk.
 • Je slaagt in de selectieprocedure  (schriftelijke en mondelinge proef week 13/11/2017) - indien je slaagt voor deze selectieproef volgt er nog een assessment - datum nog te bepalen.

Wat staat hier tegenover?

Binnen deze uitdagende functie zal je actief bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de Streekvereniging Zuidrand. Deze functie geeft je de kans om met lokale besturen, organisaties en vrijwilligers in contact te komen en te wegen op de werking van de gehele organisatie. Je wordt contractueel benoemd met het uitzicht op een langdurige tewerkstelling met hoog maatschappelijk engagement.

Je verkrijgt een bruto aanvangswedde vanaf € 32 196,22 per jaar (voor 5 jaar relevante ervaring), aangevuld met maaltijdcheques, fietsvergoeding, aansluiting sociale dienst en hospitalisatieverzekering.

Voor deze vacature wordt een wervingsreserve met een duur van 1 jaar vastgelegd.

Waar wacht je nog op?

Je bezorgt bij interesse jouw cv en een kopie van jouw diploma uiterlijk op 27 oktober 2017 via mail naar patrick.nieuwenhof@hotmail.com of sabine.caremans@provincieantwerpen.be met de vermelding van de functie waarvoor je solliciteert. Meer informatie kan je op eenvoudig verzoek bij Patrick Nieuwenhof of Sabine Caremans verkrijgen.

Datum van het bericht: vrijdag 27 oktober 2017