Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

Provincie Antwerpen organiseert 'de grote fietsenquête'

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Fiets

Om het provinciale fietsbeleid beter te kunnen afstemmen op de fietsers organiseert de provincie Antwerpen De Grote Fietsenquête. Tot eind september kan je de enquête invullen op www.antwerpenfietsprovincie.be.

Grootschalig onderzoek

Met dit fietsonderzoek is de provincie Antwerpen niet aan haar proefstuk toe. In 2013 peilde de dienst Mobiliteit al naar de ervaringen van de fietsers op de fietsostrade F1 Antwerpen-Mechelen. In 2002, 2007 en 2012 onderzocht Toerisme Provincie Antwerpen de economische impact van het fietstoerisme in de provincie. Door de vele raakpunten tussen functioneel fietsen en het vrijetijdsfietsen doet de provincie Antwerpen voor het eerst een grootschalig onderzoek vanuit de beide invalshoeken.

 

Wat kan beter?

De provincie Antwerpen wil weten wie er voor de fiets kiest, wanneer, waarom en hoe. Dit fietsonderzoek geeft fietsers de kans om invloed uit te oefenen op het provinciale fietsbeleid. De enquête bevat onder meer vragen over de kwaliteit van fietspaden en het fietsgebruik in functie van woon-werkverkeer. Verder wordt ook de economische impact van het fietstoerisme onderzocht.

Doe mee en win

Fietsers kunnen ‘De Grote Fietsenquête’ nog tot en met 30 september 2017 invullen op www.antwerpenfietsprovincie.be. Wie deelneemt maakt kans op leuke prijzen zoals een elektrische fiets en een fietsweekend. Ter aanvulling op de online enquête peilt onderzoeksbureau IVOX bij een representatieve groep Vlamingen via een panelgesprek naar hun verplaatsingsgedrag. Begin 2018 maakt de provincie Antwerpen de resultaten van dit grootschalig fietsonderzoek bekend.

Fietsbeleid voor en door fietsers

Meer dan 1.500 fietsers vulden de enquête al in. Hun advies helpt de provincie om goede keuzes te maken in haar fietsbeleid. Zo wil de provincie Antwerpen de wensen van de fietsers vertalen naar een fietsbeleid dat fietsen nog plezanter maakt.

Datum van het bericht: dinsdag 04 juli 2017