Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

Uitbater De Melkerij zal koetshuis Hof Ter Linden uitbouwen tot kwalitatieve, kindvriendelijke brasserie

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
ondertekening concessie westelijk koetshuis 24042017

De eigenaars van Hof Ter Linden hebben vandaag de handelshuurovereenkomst goedgekeurd die weldra zal worden afgesloten met Serge De Groof, uitbater van o.a. De Melkerij in het Nachtegalenpark en de Riddershoeve in Schoten. Hij zal het westelijke koetshuis uitbouwen tot een kindvriendelijke ontmoetingsplaats, die de belangrijke toeristisch-recreatieve functie van het kasteeldomein zal ondersteunen. In het voorjaar van 2018 zal de brasserie de deuren openen. Tegen dan zijn de restauraties van de koetshuizen en de verhardingen afgerond én is de nieuwe parking klaar.

Wat vooraf ging

Het kasteeldomein van Hof Ter Linden in Edegem werd in 2012 aangekocht door de gemeente Edegem, Kempens Landschap en het Agentschap voor Natuur en Bos, met steun van de provincie Antwerpen. De eigenaars hadden van bij het begin de ambitie om het parkdomein te ontwikkelen tot een grotendeels toegankelijk park waar zoveel mogelijk bezoekers van kunnen genieten.

Om het kasteel en de koetshuizen een mooie rol te geven in het geheel wilden de eigenaars samenwerken met private partners. Ze gingen op zoek naar private commerciële projecten met een meerwaarde voor de gemeenschap en op het vlak van recreatie/toerisme. Voor het kasteel is er al een samenwerking met bvba Neuf, die er een businessclub runt en de locatie verhuurt voor feestelijkheden. Tijdens de afgelopen maanden werden op basis van een open oproep gesprekken met kandidaten voor de twee koetshuizen gevoerd. De onderhandelingen met de kandidaat voor het oostelijk koetshuis zijn lopende. Door de eigenaars is nu wel al besloten dat Serge De Groof de brasserie in het westelijk koesthuis zal uitbaten.

 

Werknaam ‘Melkerij Hof Ter Linden’

“Wat we voor ogen hebben met de brasserie op Hof Ter Linden is een kindvriendelijke, laagdrempelige horecazaak waar jong en oud welkom zijn. Voorlopig hebben we voor onze zaak de werknaam ‘Melkerij Hof Ter Linden’. We zorgen voor een aangepaste kinderkaart, speelgelegenheid, een luiertafel, maar even goed aangepaste toiletten voor mindervaliden; voor ons is dat even belangrijk als een vlotte en vriendelijke bediening, democratische prijzen en een goede kwaliteit”, aldus een enthousiaste Serge De Groof.

“We zullen 3 zalen hebben: een hoofdverbruikszaal, een salon met open haard en een nog te realiseren veranda, samen goed voor ongeveer 150 zitplaatsen met elk hun afzonderlijke sfeer. De zalen zullen naadloos in elkaar overlopen in een interieur met warme kleuren en natuurlijke materialen. Op de bovenverdieping komt er een conciërgewoning, wat goed is voor de permanentie en het toezicht op het domein.”

“Het terras in de tuin zal nog eens goed zijn voor 120 plaatsen. Daarachter willen we graag enkele kleine speelelementen voor de allerkleinsten voorzien. Niet te hoog, want het beschermde karakter van Hof Ter Linden is voor ons heel belangrijk. Het maakt onze brasserie zo waardevol. De grootsten zullen kunnen ravotten in het speelbos met speeltoestellen aan het einde van de tuin”, gaat Serge De Groof verder.

 

De nieuwe uitvalsbasis voor een wandeling door het park

De brasserie op Hof Ter Linden wordt uiteraard een belangrijke nieuwe ontmoetingsplaats voor de Edegemnaren en omstreken. De nieuwe zaak zal ruime openingsuren hebben en je zal er ook toeristische info over de streek vinden. Vanaf het voorjaar van 2018 zal iedereen er welkom zijn. Dit najaar start het gemeentebestuur met de aanleg van de nieuwe parking langs de kasteeldreef. Die moet klaar zijn tegen de opening.

 

 

Datum van het bericht: donderdag 01 maart 2018