Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

Erfgoeddag 2017 focust op zorg

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Erfgoeddag - Zorg

Tijdens Erfgoeddag duiken we in de geschiedenis van de zorg in Edegem. Op zondag 23 april valt er in Edegem heel wat te ontdekken.

We nemen je op Erfgoeddag mee door de geschiedenis en de gebouwen van het WZC Immaculata. Museumgidsen leiden je rond doorheen het WZC waar je verschillende verhalen tegen komt. In het erfgoedsalon bekijk je oude films en foto's over Immaculata en haar bewoners en in het Café E! kan je in onze antieke snoeppot grabbelen.

 

OPROEP

Heb je zelf een link met Immaculata? Kom je verhaal vertellen in het erfgoedsalon op dinsdag 4 of donderdag 13 april van 14 tot 16 uur in Immaculata. Interessante foto’s of voorwerpen zijn ook altijd welkom!

 

M HKA op bezoek in Immaculata

Wandelgesprek

Sinds september 2015 slaan WZC Immaculata en het M HKA de handen in elkaar voor 'Museum E!'. Ben je altijd al benieuwd geweest naar de zorgende kracht van kunst? Ga met de gidsen en bewoners in gesprek over de hedendaagse kunstwerken uit de M HKA-collectie en ervaar hun dynamiek.

Workshop Museum E!

Karel Verhoeven, Sanne De Wolf, Els Vanden Meersch, … ze hadden alle drie al een residentie in WZC Immaculata en werkten er op regelmatige basis samen met de bewoners. Door het maken van gezamenlijke kunstwerken ontstaat er interactie, ontmoeting en experiment. Laat je inspireren en uitdagen in een unieke workshop.

 

Waar? WZC Immaculata, Oude Godstraat 110

Wanneer? Zondag 23 april 2017 van 10 tot 17 uur. Je kan doorlopend aansluiten bij de wandelgesprekken van het M HKA (kunst) en Immaculata (geschiedenis).

De kunstworkshop voor jong en oud vindt plaats tussen 13 en 16 uur.

Meer info? cultuur@edegem.be  (03 289 26 50) , immaculata@ocmwedegem.be (03 450 84 00)

 

Alle activiteiten van Erfgoeddag vind je terug op www.erfgoeddag.be

 

 

Datum van het bericht: zondag 23 april 2017