Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

DOE jij ook iets voor het klimaat? Nieuw thema hergebruik en deeleconomie

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Energieke - thema hergebruik - copyright: gemeente Edegem

Een hittegolf in september, een veel te nat voorjaar, orkaan hier, overstromingen daar … we kunnen er niet meer omheen: het klimaat verandert. Tijd voor actie! Gemeente Edegem wil iedereen mee aan het werk zetten om onze CO2-uitstoot te verminderen. Jong en oud, bedrijf of gezin, school of fitnessclub … iedereen kan iets doen!

Om het leuk te houden, hebben we een DOE-kaartenactie op poten gezet voor de komende twee jaar. De actie werkt rond vier thema’s: mobiliteit, hergebruik- en deeleconomie, energie en dicht bij huis. Per thema kan je een aantal leuke DOE-opdrachten doen voor het klimaat. Er zijn opdrachten gericht op jonge mensen en iets minder jonge mensen. Elke zes maanden verandert het thema, dus je hebt voldoende tijd om iets te doen.

Van mei 2017 tot en met oktober 2017 kunnen jong en oud dingen DOEN rond het thema duurzame HERGEBRUIK EN DEELECONOMIE.

DOE jij mee? Je kan je DOE-kaart ophalen in de bib of het gemeentehuis of hieronder downloaden. Via de scholen krijgen alle kinderen er een mee naar huis.

Echte DOENERS belonen we met een hip stickervel om de Diftarbak te pimpen.
DOENERS die ons een foto of selfie bezorgen van een van hun acties maken bovendien kans op een van de 500 Radio Oorwoud cd’s. Stuur je foto naar milieu@edegem.be en/of post op onze gemeentelijke Facebook- of Instragrampagina met #ikdoemeevoorhetklimaat

Gewoon MEEDOEN!

Meer weten? milieu@edegem.be, of tel: 03 289 26 50

Datum van het bericht: woensdag 31 mei 2017