Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

Cultuur bij je buur: Conocho - a capella liederen

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Conocho

Vier donderdagavonden. Vier huiskamers. Vier voorstellingen. Vier onderwerpen. Dat zijn de ingrediënten van het concept waarvoor cultuur en bibliotheek ook dit najaar weer de krachten bundelen: Cultuur bij je buur.

Op 23 november 2017 is het de beurt aan Conocho voor een avond vol a capella liederen. 

Wat? Wanneer? 

  • Donderdag 12 oktober 2017 – 20 uur: Bach op Theorbe

Floris De Rycker brengt muziek van J.S. Bach op de Duitse Theorbe. Als leraar luit en muziekgeschiedenis is Floris verbonden aan de muziekacademie van Wilrijk-Edegem. Hij keert als oud-Edegemnaar terug naar zijn roots, dit najaar kan je hem solo horen in een huiskamer bij jou in de buurt.

  • Donderdag 26 oktober 2017 – 20 uur: Edegem dat boerendorp van toen

André Mens & Pierre Hens brengen een selectie verhalen over de Edegemse hoeven en tuinbouwbedrijven, de Wilsonwijk, de toekomst van de ‘boerenstiel’ in Edegem en de dorpsgenoten die elders in de wereld gingen ‘boeren’. Een unieke avond op één van de nog actieve boerderijen in Edegem.
We zitten vanavond op een boerderij, breng dus voor alle zekerheid je dikke trui en/of je fleecedekentje mee!

  • Donderdag 16 november 2017 – 20 uur: Watertanden

Een voorstelling van Kip van Troje over oude groenten en vergeten fruit, overgoten met een saus van verhalen, versierd met toefjes poëzie en opgediend met krokante woordspelingen. Een voorstelling om van te smullen op een toplocatie in Edegem: de huiskamer van het Kasteel Hof ter Linden.
Er zijn nog volop werken aan het Hof ter Linden aan de gang, trek dus best je stevige schoenen aan!

  • Donderdag 23 november 2017 – 20 uur: Conocho brengt een gevarieerde mix aan 'a capella' liederen

Conocho is een dubbelkwartet van acht mensen die naar elkaar toegegroeid zijn uit liefde voor muziek. Ze brengen liederen uit zeer uiteenlopende muziekgenres, van oude muziek over folk en Franse chansons tot popmuziek. Bij elk optreden zoeken ze naar de juiste balans tussen Nederlandstalige en anderstalige nummers, tussen rustige liedjes en wat meer 'up-tempo'-muziek.  'A capella' is hierbij steeds weer de gemeenschappelijke noemer.


Waar?
De locaties van de voorstellingen blijven nog een verrassing. Zodra je je ticket print, vind je daarop het adres waar we je die avond verwachten. Alle locaties zijn makkelijk te bereiken en er is voldoende parkeerplaats in de buurt.


Tickets?
Tickets (7 euro per avond) kan je reserveren via www.edegem.be/tickets, aan de balie van het gemeentehuis (Gemeenteplein 1) of in de bib (Hovestraat 55). Je kan voor elke avond afzonderlijk tickets reserveren.


Meer weten?
Cultuurdienst Edegem, Gemeenteplein 1, tel. 03 289 26 50 of cultuur@edegem.be
Bibliotheek Edegem, Hovestraat 55, tel 03 289 23 50 of bibliotheek@edegem.be

Datum van het bericht: donderdag 23 november 2017