Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

Als de muren konden spreken: poëzie in de straten

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
DSCN1215.JPG

Edegemse dichters geven gevels een stem

Tijdens de Poëzieweek, van 29 januari tot 4 februari, laten we de muren spreken. Vijf Edegemse dichters geven hen een stem. Ze spreken over ontmoeten, over wat ze zien, horen en beleven in de Edegemse straten. Ontdek hun gedicht op de gevels van Hangar 27, het Sint-Goriksplein, 't Zwaluwnest, WZC Immaculata en parochiecentrum De Schrans.

Bekijk hier al de gedichten en hun gevel.

 

De vijf dichters dichters en hun werk.

Velimir Lobsang zijn gedichten verschenen in verschillende tijdschriften. In 2000 publiceerde hij zijn eigen dichtbundel 'Aanspoelend licht'.  Zijn gedicht hangt aan het WZC Immaculata.

Tony Rombouts zijn gedicht vind je terug aan de gevel van Hangar 27. Tony is romanschrijver, dichter, uitgever, performer en organisator van festivals. in 1961 debuteerde hij met het experimenteel proza 'De makette van de ruimte en de tijd: heel kleine roman.' In 2005 won Tony Rombouts de publieksprijs voor de beste Poëziebundel voor “Een Dandy: gedichten”, een gezamenlijk initiatief van Rottend Staal en de Contrabas.

De jongste van de vijf is Maarten Inghels. Maarten is dichter en schrijver. Een van zijn bekendste werken is het in 2013 verschenen reportageboek ‘De eenzame uitvaart, 40 verhalen en gedichten bij vergeten levens' over zijn werkzaamheden als coördinator van 'De eenzame uitvaart' in Antwerpen.zijn eerste dichtbundel Tumult publiceerde hij in 2008. In 2011 volgde zijn tweede dichtbundel Waakzaam. In 2012 verscheen zijn goed onthaalde roman De handel in emotionele goederen en een literair non-fictieboek Een landloper op batterijen. Het gedicht van Maarten is te zien op het Sint-Goriksplein.

Frieda Gheysens gaf samen met Christel Herman een boek uit in eigen beheer: “Binnenstebuiten – Inside out, haiku”, gecombineerd met foto’s. Zij is dichter van Gavere voor het jaar 2014. Ontdek Frieda haar gedicht aan parochiecentrum De Schrans.

De schepen voor cultuur, Guy Van Sande, schreef het gedicht aan het Zwalunest. In het verleden werkte hij onder andere mee  aan het ‘Mooiste Woorden Boek’, uitgegeven in 2008. 

Datum van het bericht: vrijdag 30 januari 2015