Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

Edegem ruimt bladeren

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Herfstbladeren

De herfst is in het land. Een lust voor het oog, tot als alle bladeren van de bomen op de grond vallen. Gelukkig treft de gemeente maatregelen om de bladval op te kuisen.

Hoe ruimt de gemeente bladeren op?
In de overgangsperiode van zomer naar herfst vangen de grasmaaiers in combinatie met de grote veegwagen de bladval mee op. Wanneer de herfst vordert, schakelt de grasploeg over op bladblazen. Tijdens de laatste opkuisbeurt volgt de onkruidploeg die goten en boordstenen proper brandt. Onze ploeg blaast de herfstbladeren op voeten fietspaden over de bermen naar de rijweg. Een tractor met bladzuiger werkt de klus af. Ook de grote veegwagen blijft rijden en pakt de straten met minder of met kleinere bomen aan.


Hoe vaak ruimt de gemeente bladeren?
Eenmaal volledig omgeschakeld op bladruimen, komt onze ploeg om de 14 à 16 kalenderdagen langs in de straat. Dat is sneller dan vroeger. Toen we nog bladkorven plaatsten, duurde een ronde door onze gemeente ongeveer 30 dagen. Binnenkort wordt ook onze nieuwe kleine bladzuiger geleverd. Vanaf dan kunnen we ongeveer iedere 10 dagen langskomen.

Waar kunnen we parkeren als de bladblazers in onze straat langskomen?
We verdelen onze gemeente in een aantal zones. Met zoneborden maken we die autovrij. Help onze ruimers een handje en parkeer je wagen buiten de zone of op je eigen oprit tussen 8 en 16 uur. Vergat je buur zijn wagen te verplaatsen? Spreek hem even aan. Onze grote tractor met bladzuiger kan immers geen bladeren onder geparkeerde wagens opzuigen. In ruil krijg je een propere straat!

Datum van het bericht: woensdag 24 oktober 2018