Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

Autodeelgroepen zoeken nog deelgezinnen

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
autodeelgroepen

In Edegem zijn twee autodeelgroepen actief. Dit zijn mensen die samen gebruik maken van één auto. Deze deelgroepen zijn nog op zoek naar meerdere gezinnen om zo optimaal hun deelwagen te kunnen inzetten. Eén deelauto staat op het Kerkplein, de andere kun je vinden in het centrum, in de Kontichstraat. Hoe werkt dit autodelen nu?

Wie een auto deelt, maakt met meerdere mensen gebruik van één auto. Jij maakt gebruik van de auto wanneer jij hem nodig hebt.
Wanneer je hem niet nodig hebt, kan iemand anders ermee op pad. Dat heeft verschillende voordelen.

  • Wie zelf een auto bezit, weet dat een auto al heel wat kost nog voordat hij één kilometer heeft gereden. Als je een auto deelt, kun je een gedeelte van deze kosten terug verdienen. Op die manier kan autodelen echt een pak schelen.
  • Heb je voor je werk dagelijks een auto nodig, maar moeten de kinderen al naar de muziekles als jij nog niet terug bent? Of is het op zaterdag altijd weer ruzie wie de weekboodschappen gaat halen op de fiets? Autodelen kan ook een uitkomst zijn voor wie af en toe een tweede auto nodig heeft.
  • Of heb je tijdens de week absoluut twee wagens nodig maar staat hij in het weekend gewoon stil omdat je gezinsuitstapjes maakt? Autodelen is ideaal om het bezit van een duurdere tweede wagen goedkoper te maken.
  • Je reist liever met de trein en de bus en doet je boodschappen op de fiets, maar waar je tante woont, komen maar drie bussen per dag. En met een zelfbouwkast in de bus naar huis is ook wel een gedoe. Soms is een auto gewoon handiger. Deel je een auto, dan kun je gaan en staan waar je wilt en heb je er daarna geen omkijken meer naar.

Autodelen is niet...

…carpoolen. Wie carpoolt rijdt in één auto met meerdere mensen naar dezelfde bestemming. Bij het delen van een auto ga je op eigen gelegenheid naar de doe-het-zelfzaak of het recyclagepark.

…een auto huren. Hierbij moet je formulieren ondertekenen en een borg betalen – en allemaal binnen de openingsuren van het verhuurkantoor. In een autodeelgroep tekent iedereen vooraf een contract en reserveer je de wagen op elk moment.

Meer info? De duurzaamheidscel, Berkenhof, Kontichstraat 48, 2650 Edegem, tel. 03 289 21 31, e-mail: duurzaamheid@edegem.be of kijk op www.autodelen.net.

Datum van het bericht: woensdag 01 december 2010