Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

Edegem eerste 123feelfree gemeente

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
feelfree logo
Als je nog nooit van 123feelfree® gehoord hebt, komt daar snel verandering in. Dit nieuwe en innoverende sociale netwerk maakt jong en oud wegwijs in de wirwar van voedings- en bewegingsinformatie. Want geef toe, het is nog steeds moeilijk om de juiste voedingskeuzes te maken en om voldoende beweging in te bouwen. Met 123feelfree® maak je in gezelschap bewuste keuzes en krijg je heel wat inspiratie! Food, fit en fun in één hap dus.
Sportfunctionaris Bart Van Heddegem vertelt waarom Edegem mee in het 123feelfree® verhaal stapt.
Bart Van Heddegem: “Verschillende artsen van UZA zijn betrokken bij het wetenschappelijk comité dat het 123feelfree® systeem ondersteunt. Toen de vraag kwam om Edegem te laten meedraaien, twijfelden we geen moment. We kunnen ons heel goed vinden in het idee van ‘community-building’ rond een gezondheidsthema dat iedereen aanspreekt. Onze gemeente telt veel sporters, sportverenigingen en sport- en bewegingsruimten. Genoeg mogelijkheden om iedereen aan te zetten tot bewegen. Vooral de totaalaanpak - voeding én beweging als evenwaardige bouwstenen voor een evenwichtig even – overtuigde ons.”

Een evenwichtig leven klinkt goed, maar hoe bereik je dat met 123feelfree®?
“Eenvoudiger kan haast niet: elk voedingsproduct, elke maaltijd en elke beweging krijgt een energieniveau van 0,1, 2, 3 of +. Dagelijks kun je het energieniveau van je maaltijden laten overeenkomen met het energieniveau van je bewegingen. Dan voel je je goed in je vel. Dus geen dieet, weekschema’s of schuldmechanismen, maar wel een aangename bewustwording. De energieniveaus van maaltijden en bewegingen staan op 123feelfree.be, waar je ook recepten, partnerrestaurants en gemakkelijke bewegingstips vindt. Gratis en voor niets.”

Staan er al gezamenlijke projecten op stapel?
“Voor we het 123feelfree® verhaal uitsturen naar inwoners, moeten we het zelf ondervinden. Tijdens een workshop krijgen medewerkers voedings- en bewegingsadvies aangepast aan hun werk- en leefsituatie. Het spreekt voor zich dat de mannen van de groendienst baat hebben bij andere tips dan de secretariaatsmedewerkers. Waar kun je in je middagpauze een wandelingetje maken en welk energieniveau levert dat op? Edegem heeft mooie wandelroutes en groene plaatsen. Daarom plaatsen we bij de vertrekpunten van deze wandelroutes Walkie Talkie® borden. Aan deze borden kunnen mensen afspreken om samen ofwel een lange wandeltocht te maken, ofwel een korte ‘walking talkie’ om eens bij te kletsen. Samen bewegen is veel leuker.

Verder brengen we ook sportverenigingen en restaurants op de hoogte van 123feelfree.be. Verwacht je maar aan heel wat initiatieven!”
Datum van het bericht: dinsdag 04 mei 2010