Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

Adempauze dankzij kortverblijf in Immaculata

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Een bejaarde partner of familielid thuis verzorgen is dankbaar maar vaak ook tijd- en energierovend. Een kortverblijf in RVT Immaculata kan dan oplossing bieden.

Een bejaarde partner of familielid thuis verzorgen is dankbaar maar vaak ook tijd- en energierovend. Zelfs met de ondersteuning van thuiszorgdiensten. De thuisverzorger – ook mantelzorger genoemd – heeft soms nood aan een korte adempauze: om er even tussenuit te zijn, om op verlof te gaan, om tijdrovende taken uit te voeren die al een tijdje blijven liggen, enzovoort. Een kortverblijf in RVT Immaculata kan dan oplossing bieden. Ook in palliatieve situaties of als de mantelverzorger ziek valt, kan er van deze dienst gebruik gemaakt worden. RVT Immaculata stelt verschillende kamers ter beschikking voor korte verblijven. Dankzij een goede voorbereiding, met medewerking van de huisarts, kan het verpleegteam de zorgtaken tijdelijk overnemen. Bovendien kan de kortverblijfbewoner deelnemen aan alle activiteiten die voor de residenten worden georganiseerd. Na het kortverblijf kan de mantelzorger de taken terug met hernieuwde energie overnemen. Niet onbelangrijk: als je dat op voorhand aanvraagt, komt je ziekenfonds gedeeltelijk tussen in de verblijfkost.

Meer weten? Sociale dienst van RVT Immaculata, Oude-Godstraat 110, 2650 Edegem, tel. 03 450 84 00 (weekdagen tussen 9 en 12.30 of 13 en 17 uur).

Datum van het bericht: vrijdag 29 mei 2009