Edegem is een van de Curieuze­Neuzen

Gepubliceerd op maandag 22 februari 2021
Lokaal bestuur Edegem is een van de 5 000 meetpunten van CurieuzeNeuzen in de Tuin, het grootste burgeronderzoek naar hitte en droogte. Begin april staken we op drie verschillende locaties een meetstok in de grond.

Benieuwd naar de metingen? Bekijk dan online het dashboard.

5 000 Burgerwetenschappers 

CurieuzeNeuzen in de Tuin onderzoekt hoe we beter kunnen omgaan met de effecten van steeds warmere en drogere zomers. Hoe zorgen we ervoor dat onze tuinen een verkoelende plek blijven tijdens een hittegolf? En hoe wapenen we onze tuinen, maar ook onze parken, akkers en natuurgebieden beter tegen de droogte? Om deze vragen te beantwoorden wil het onderzoek de hitte en droogte in heel Vlaanderen zeer gedetailleerd in kaart brengen. Dit is een uitdagend wetenschappelijk probleem en vraagt heel veel meetpunten. Net daarom doet CurieuzeNeuzen een beroep op 5 000 burgerwetenschappers en Edegem is er een van. 

Wapenen tegen droogte en hitte 

Het is als lokaal bestuur interessant om aan dergelijke onderzoeken deel te nemen. Zo ontdekken we niet alleen hoe we ons hoofd koel kunnen houden tijdens een hittegolf, maar ook wat onze diensten nog kunnen doen om parken en andere openbare domeinen beter te wapenen tegen droogte en hitte.

Meer weten over het burgeronderzoek van CurieuzeNeuzen: www.curieuzeneuzen.be