Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

Herdenkingsconcert Theo Mertens

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Vijf jaar geleden overleed de Edegemse trompettist Theo Mertens. Mertens was internationaal vermaard als leraar en uitvoerder. Op woensdag 5 maart organiseert de gemeente Edegem, onder artistieke leiding van zijn zoon Carlo Mertens, een herdenkingsconcert. De beste koperblazers en solisten van het land 'blazen' verzamelen om 20.30 uur in de Basiliek van Edegem.
Op 31 maart 2003 overleed de Edegemse Trompettist Theo Mertens. Mertens was internationaal vermaard als leraar en uitvoerder. Bovendien was hij de drijvende kracht achter het comité ‘De Edegemse Concerten’ dat zeer vele klassieke concerten in de gemeente Edegem organiseerde.

Vijf jaar later besliste zijn zoon Carlo Mertens (El Tattoo Del Tigre, begeleiding Clouseau, enz.), een herdenkingsconcert voor deze uitmuntende trompettist te organiseren in samenwerking met de gemeente Edegem.  

Carlo vroeg medewerking aan de medemuzikanten en vrienden van Theo. De absolute top van de Belgische kopenblazers en muzikanten uit andere disciplines reageerden enthousiast op dit voorstel. Bert Joris en Steve Willaert componeren speciaal voor deze gelegenheid een stuk. En Warre Borgmans neemt de presentatie op zich.

De cultuurzender klara, tenslotte, zal deze uitvoering capteren.

Meer informatie vindt u in de bijgevoegde persmap.  


Het concert vindt plaats in de Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdeskerk in Edegem (‘de Basiliek’) op woensdag 5 maart om 20.30 uur. Kaarten kosten 15 euro/ 12 euro (studenten, + 65). Reserveren kan op: cultuurdienst, 03 289 22 89, cultuur@edegem.be.   

Download

Datum van het bericht: woensdag 05 maart 2008