Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

Kerstsfeer in Edegem: 5 tips

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Als het op kerstsfeer en eindejaarsgezelligheid aankomt, staat Edegem z’n (kerst)mannetje. Van kerstconcert tot kerstopendeur, van kerstfeest tot kerstmarkt en van kersttombola tot kerstverlichting: je gemeente heeft het allemaal. Je hoeft er dus niet eens de auto voor van stal te halen. Vrolijk kerstfeest!

1. Kerst in de kerk

Op woensdag 21 december serveren de gemeentelijke openbare bibliotheek en de cultuurdienst om 20 uur in de Sint-Antoniuskerk een collage van muziek en woord om in kerststemming te komen. Het belooft een hartverwarmend kerstprogramma te worden op de donkerste dag van het jaar en meteen ook een uitnodiging om mee terug te reizen, terug naar het licht. Een trio van jonge muzikanten – Ben Kass,  piano; Sigi Tooten, cello en An Janssens, sopraan – brengt kerstliederen van de 17de eeuw tot Fauré en Britten. Woordkunstenaar uit Edegem Johan Versteyhe, die studeerde aan de Nederlandse School voor Spraakvorming in Den Haag, stelde voor de gelegenheid een eigen compositie samen met teksten van onder meer  Guido Gezelle, Paul Van Ostayen en Octavio Paz.

Kerstprogramma met muziek en woord op woensdag 21 december 2005 om 20 uur in de Sint-Antoniuskerk in Edegem. Reservaties en inlichtingen: cultuurdienst, Berkenhof, Kontichstraat 48, tel. 03 289 22 48 of cultuur@edegem.be. Kaarten kosten slechts 2,50 EUR.

2. Kerstmarkt Molenveld

Het wijkcomité Edegem Molenveld waagt zich aan een tweede kerstmarkt achter parochiekerk Sint-Jozef aan café De Schrans in de Molenveldlaan. Op zondag 11 december zullen, van 10 tot 19 uur, weer tal van deelnemers hun waar aanprijzen in een uniek kerstkader. Voorts mag je stemmige optredens van zangkoren, een heus kinderprogramma en een speciale prijs voor het mooist versierde kraam verwachten. En uiteraard zal ook de kerstman niet ontbreken.

3. De feesten in ‘t Forum

Op zondag 5 december presenteert ’t Forum een niet te versmaden Sinterklaasshow met het koninklijk showgroepballet Malisa en de bekende zangeresjes van The Buzzclub. De show begint om 14 uur, vanaf 13 uur gaan de deuren open. De toegang is gratis, maar inschrijven is wel verplicht: ofwel in ‘t Forum ofwel via tforum@skynet.be. Elk ingeschreven kind krijgt van de vzw ‘t Forum een verrassing...

Voor de overdekte minikerstmarkt ben je van harte welkom in ‘t Forum op zondag 18 december. Van 12 tot 19 uur kun je er volop genieten van de kerstsfeer met een glas glühwein in de hand. Standhouders zijn nog steeds welkom.

A propos: je kunt in ’t Forum ook nog steeds terecht voor uitstekend verzorgde privé-feesten. ‘t Forum zal weliswaar gesloten zijn vanaf 23 december tot en met 9 januari. Maar, anders dan misschien wel eens wordt beweerd, blijven de uitbaters van ’t Forum ook in 2006 gewoon op post.

4. Kerstopendeur in de Wereldwinkel

Met een breed gamma van 160 producten is Oxfam Fairtrade dé referentie voor voeding uit eerlijke handel. Zo geeft de Wereldwinkel je de kans om als consument mee te werken aan een eerlijke wereldhandel. Sinds de verhuis naar de Hovestraat kent de Wereldwinkel van Edegem alvast steeds meer succes. Reden te meer, zo vonden de vrijwilligers, om je rond de eindejaarsfeesten extra te verwennen met een kerstopendeur – ‘winkelen in de wereld’ na een warm onthaal – en extra openingsdagen.

Kerstopendeur in de Wereldwinkel op 10 december tussen 10 en 18 uur. Extra openingsdagen: zondag 18, maandag 19 en dinsdag 20 december van 10 tot 18 uur. Wil je meewerken als vrijwilliger? Linda Florus, tel. 03 448 01 57 of Hilde Marichal, tel. 03 449 92 39 of 0486 49 50 55.

5. Kerstkaarten die kinderen een toekomst geven

Als je tijdens de kerstperiode de wenskaarten van Unicef koopt, help je daarmee kinderen wereldwijd aan meer veilige en vredige kinderjaren. Precies wat ze nodig hebben om later mee te kunnen bouwen aan een toekomst. Door de kaarten van Unicef te kopen steun je concrete projecten voor onderwijs, waterputten, vaccinatie en andere gezondheidszorgen. Ook in landen waar ellende troef is, zijn kinderen de toekomst. Met de kerst misschien wel des te meer...

Unicef biedt mooie wenskaarten en dito kleine geschenken aan bij de apotheker, op verkoopstands in de GB, aan de receptie van het administratief centrum én bij het plaatselijk Unicefcomité, Simon Stevinlaan 2, tel. 03 449 95 47.

Datum van het bericht: zaterdag 10 december 2005