Naar het secundair? Meld je digitaal aan

Gepubliceerd op maandag 1 februari 2021
Gaat je zoon of dochter vanaf september 2021 naar het eerste jaar (1A of 1B) van het secundair? Dan moet je tussen 8 maart en 26 maart 2021 digitaal aanmelden. Alle scholen van Duffel, Lier, Borsbeek, Edegem, Boechout en Mortsel werken met dezelfde aanmeldingsprocedure.

Je haasten om als eerste aan te melden is niet nodig, zolang het maar voor 26 maart 2021 (12 uur) gebeurt. De volgorde van aanmelden heeft geen enkele invloed op de toekenning van je plaats.

Je kiest best meerdere scholen en zet die in volgorde van je voorkeur. Welke school je krijgt toegewezen, wordt beslist op woensdag 21 april 2021 onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder. Jouw eerste voorkeur komt hierbij op de eerste plaats. Wanneer er voor een bepaalde school meer aanmeldingen zijn dan plaatsen, worden de plaatsen verdeeld op basis van toeval. Je ontvangt een mail en een brief met informatie over het resultaat van de aanmelding. Dit is het ticket waarmee je kan inschrijven.

Met het ticket kan je je inschrijven in de school van zaterdag 24 april t.e.m. vrijdag 21 mei 2021. Bij je ticket krijg je meer informatie over hoe je moet inschrijven.


Digitaal aanmelden kan via deze link sozuidrand.aanmelden.in of bij de secundaire scholen van Duffel, Lier, Borsbeek, Edegem, Boechout en Mortsel