Vlot en veilig naar het vaccinatiecentrum

Het adres van het vaccinatiecentrum is Fabriekstraat 38, 2547 Lint. Het vaccinatiecentrum is vrij centraal gelegen en goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer, de auto en te voet. Er is een ruime parking aan het gebouw. De route staat er plaatse aangeduid met pijlen

Kom je met de fiets? 

Vanuit het centrum van Edegem is het een kwartier fietsen. Het vaccinatiecentrum ligt vlakbij het station Kontich-Lint. Je volgt de fietsostrade Antwerpen-Mechelen en in Hove ga je ter hoogte van de Beekhoekstraat het tunneltje onder de spoorweg door. Vervolgens sla je rechtsaf en rijd je aan de linkerkant van de spoorweg verder (je houdt de spoorweg dus aan je rechterkant). Er zijn fietsenrekken om je fiets aan vast te maken.

Of volg de route van de Fietsersbond. Zij tekende een aangename fietsroute uit die is bewegwijzerd. De route start aan het gemeentehuis, maar je kan onderweg overal aansluiten. De wegbeschrijving vind je bij 'downloads'

Neem je het openbaar vervoer? 

Met de bus

Vanuit het centrum van Edegem (Gemeenteplein) rijden verschillende bussen naar de halte Kontich Station. Je wandelt de stationstunnel door en ziet de AED Studios recht voor je. Let op: de tunnel is niet rolstoeltoegankelijk.

 • Lijn 92 volgt de route Oude-Godstraat, Hovestraat, Mechelsesteenweg.
 • Lijnen 130 en 135 volgen de route Drie-Eikenstraat, Kontichstraat.
 • Reizigers van buslijn 32 kunnen aan halte Gemeenteplein of aan halte Posdijk (in de Kontichstraat) overstappen op lijnen 92, 130 of 135.

Met de online routeplanner van De Lijn stippel je het gewenste traject uit. Deze tool toont je de optie die het best bij je past. Gebruik wel huisnummer 40 i.p.v 38 in de routeplanner. 

Met de trein

Vanuit Hove-Station is er elk halfuur een rechtstreekse trein naar station Kontich-Lint (rit van 3 minuten). Op zondag komt de trein om het uur. Op de treinplanner kan je je route uitstippelen.

De NMBS biedt je een gratis treinticket aan. Alle info en voorwaarden over dit treinticket vind je op de website van de NMBS. 

Heb je zelf geen vervoer? Neem dan een taxi. 

Er zijn met de deelnemende taxibedrijven afspraken gemaakt rond tarieven en dergelijke. Zo betaal je het vast tarief van 20 euro om je heen en weer te laten rijden naar het vaccinatiecentrum. Ook wie slecht te been is, kan geholpen worden door de taxidienst.

 • Taxi OTTHO
  Voor wie? Rijdt voor alle leeftijdsgroepen.
  Prijs: 10 euro incl. btw per enkele rit
  Hoe vraag je een rit aan? ten laatste 1 dag op voorhand
  Contact: 0485 72 16 32, info@ottho.be, www.ottho.be

 • Taxi MG-service
  Voor wie? Rijdt voor alle leeftijdsgroepen.
  Prijs: 10 euro incl. btw per enkele rit
  Hoe vraag je een rit aan? Minstens 3 werkdagen op voorhand
  Contact: liefst via MG-Service@telenet.be, ENKEL als mail niet kan telefonisch aan te vragen via 0476 49 86 02. Van maandag tot vrijdag tussen 10 en 14 uur en tussen 18 en 19 uur

 • Taxi Ayhan Sabri
  Voor wie? Rijdt voor alle leeftijdsgroepen.
  Prijs: 10 euro incl. btw per enkele rit
  Hoe vraag je een rit aan? 1 dag op voorhand
  Contact:  0486 96 09 91, sabriayhan1@gmail.com

 • Taxi ADS-autocars
  Voor wie? Rijdt voor alle leeftijdsgroepen.
  Prijs: 10 euro incl. btw per enkele rit
  Hoe vraag je een rit aan? 1 dag op voorhand
  Contact: 0475 49 94 56, ads@ads-autocars.be

 • Taxi Party Ride Kontich
  Voor wie? Rijdt voor alle leeftijdsgroepen.
  Prijs: 10 euro incl. btw per enkele rit
  Hoe vraag je een rit aan? 1u op voorhand maar afhankelijk van beschikbaarheid
  Contact: 0475 33 36 28, info@partyride.be

Heb je aangepast vervoer nodig? 

 • Taxi DTM
  Voor wie? Rijdt voor 60+ en minder mobielen (*)
  Prijs: 10 euro incl. btw per enkele rit
  Hoe vraag je een rit aan? 1 dag op voorhand
  Contact: 03 366 66 66
  (*) minder mobielen = personen die rolstoel gebonden zijn (plooibare rolstoel in koffer of liftbus voor personen die niet uit rolstoel kunnen)

 • Antwerpse rolkar
  Voor wie? Rijdt voor minder mobielen (*)
  Prijs? Instapvergoeding van 2,35 euro + vergoeding per km (met rolstoel: 0,76 euro per km / zittend vervoer: 1,05 euro per km)
  Hoe vraag je een rit aan? 1 week op voorhand (voor heen en terug 2 aparte ritten boeken)
  Contact: 03 230 02 23, boekingen@rolkar.be
  (*) minder mobielen = personen met een erkende handicap en andersvaliden; zowel rolwagengebruikers als mensen met ernstige mobiliteitsproblemen die moeilijk of onmogelijk gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Er mag altijd een begeleider gratis meerijden. Indien er geen begeleider is, begeleiden de chauffeurs de passagier tot aan de inkom van het vaccinatiecentrum. De chauffeur gaat niet mee binnen.

Kom je met de auto? 

Er is een grote parking aan het vaccinatiecentrum. Mensen die minder goed te been zijn, kunnen tot aan de ingang van het vaccinatiecentrum worden gebracht en na de vaccinatie weer worden opgepikt.