Meld je kind tijdig aan voor het nieuwe schooljaar

Gepubliceerd op maandag 4 januari 2021
Gaat je kleuter geboren in 2019 voor het eerst naar school? Of maakt je oogappel volgend schooljaar de overstap naar een nieuwe Edegemse school? Dan moet je tussen 1 en 31 maart 2021 online laten weten op welke school je hem of haar liefst inschrijft.

Wanneer aanmelden?
De aanmeldingsperiode start op maandag 1 maart om 9 uur en eindigt woensdag 31 maart om 16 uur. Je haasten om als eerste aan te melden is niet nodig, zolang het maar voor 1 april gebeurt. De volgorde van aanmelden heeft geen enkele invloed.

Kinderen die onder hetzelfde dak wonen als een leerling van de school en kinderen van schoolpersoneel hebben wettelijk voorrang. Zij kunnen zich van 25 januari tot en met zondag 14 februari 2021 inschrijven.

Hoe inschrijven?
Meld je aan via de website edegem.aanmelden.in. Op 26 april ontvang je dan een ticket waarmee je je kind tussen 3 en 28 mei kan inschrijven bij een school uit je voorkeurlijst. Doe dit zeker op tijd, anders vervalt je ticket.
Was je kind niet aangemeld voor 1 april? Of er was geen plaats meer in een van je voorkeurscholen?
Dan kan je vanaf 1 juni inschrijven in de Edegemse scholen waar nog plaats vrij is.

Kies meerdere scholen
Sommige scholen kunnen na de online toewijzing volzet zijn. Door meer dan één school op te geven, vergroot je de kans dat je kind een plaats heeft. Meer scholen aanduiden, vermindert de kans op een plaats in je favoriete school niet. We raden je aan om voor minstens twee scholen aan te melden, maar meer is beter. Het maximum aantal scholen is zeven.


Meer info?
Bekijk de pagina 'veel gestelde vragen' op edegem.aanmelden.in.

Je kan met je vragen ook terecht in de scholen van je keuze. Door de coronamaatregelen zullen scholen hun infomomenten anders organiseren. Informeer je tijdig. Je vindt hun info op de websites van de scholen en op edegem.aanmelden.in.