Meld je kind op tijd aan voor het nieuwe schooljaar

Gepubliceerd op woensdag 21 december 2022
Is je kind geboren in 2021 of maakt het volgend schooljaar de overstap naar een nieuwe Edegemse school? Dan moet je tussen 28 februari en 21 maart laten weten op welke school je hem of haar het liefst inschrijft.

Schrijf je kind in

In tegenstelling tot de vorige jaren, maken opnieuw alle Edegemse basisscholen deel uit van het aanmeldsysteem.

Welke school kies ik voor mijn kind?

Ga je voor een school dicht bij huis? Of voor een bepaald type onderwijs? Hoe dan ook is het een goed idee om samen met je kind een aantal scholen te bezoeken. Zo leer je hun werking, aanpak en sfeer kennen. In de brochure in bijlage stellen we de acht Edegemse basisscholen alvast kort voor.

Wanneer start de aanmeldperiode?

Op dinsdag 28 februari om 9 uur. En het eindigt op dinsdag 21 maart om 12 uur. Het moment van je aanmelding heeft geen enkele invloed op de toewijzing van de school. Kinderen die onder hetzelfde dak wonen als een leerling van een school en kinderen van schoolpersoneel krijgen voorrang. Dat is nu eenmaal de wet. Die kan je van maandag 9 januari om 9 uur tot en met vrijdag 27 januari om 12 uur aanmelden.

Hoe schrijf ik in?

Meld je aan via edegem.aanmelden.in. Kies best meerdere scholen, want sommige kunnen na de online toewijzing volzet zijn. Zo vergroot je de kans dat je kind een plaats heeft. De kans op een plaats in je favoriete school vermindert niet. Op donderdag 20 april ontvang je dan een ticket waarmee je je kind tussen maandag 24 april en maandag 15 mei kan inschrijven bij een school uit je voorkeurlijst. Doe dat zeker op tijd, anders vervalt je ticket. Was je kind niet aangemeld voor 21 maart? Of was er geen plaats meer in je voorkeurscholen? Dan kan je vanaf dinsdag 23 mei inschrijven in de Edegemse scholen waar nog plaats vrij is.

Hoe werkt het aanmeldsysteem?

Het lokaal bestuur koos ervoor om het criterium afstand voorrang te geven. Zo stimuleren we dat kinderen zo dicht mogelijk bij huis naar school kunnen gaan en moedigen we duurzame mobiliteit aan. Het tweede basiscriterium is schoolkeuze. Zo kan je terecht bij een school waarvan de onderwijsvisie past bij je kind. Onze ervaring leert dat we met deze volgorde van criteria de schoolkeuze van ouders en leerlingen zo goed mogelijk kunnen respecteren.

Meer info? Ga naar 'veelgestelde vragen' op edegem.aanmelden.in. Of neem contact op met de scholen van je keuze.