Leerlingen van het zesde leerjaar fietsen doorheen de hele HEKLA-zone

Gepubliceerd op vrijdag 29 april 2022
Op vrijdag29 april maken alle leerlingen van het zesde leerjaar van de HEKLA-zone eengrote fietstocht doorheen alle gemeenten. Het gaat om een 800-tal kinderen vande basisscholen uit Hove, Edegem, Kontich, Lint en Aartselaar.

Ze fietsen een grote lus doorheen de hele zone en zullen op vijf verschillende punten halthouden om een workshop te doen. De route is uitgestippeld door de Fietsersbond, die de route vooraf ook uitvoerig testte. De leerlingen zullen op verschillende puntenvertrekken om zo drukte te beperken. De collega’s van politiezone HEKLA houden extra toezicht op drukke of gevaarlijke kruispunten en oversteekplaatsen. Daarnaast houden de patrouilles een extra oogje in het zeil om de fietstocht veilig te laten verlopen.

Elk van de vijf gemeenten van de zone heeft zijn eigen workshop voorbereid :

  • Hove: fietsparcours met behendigheidsproeven in het gemeentepark
  • Edegem: verkeersregels inoefenen in het verkeerspark van Fort 5, afgerond met een verkeersquiz
  • Kontich: filmpje van spoedarts UZA over het belang van helmdracht en info overfietsuitrusting en eenvoudige fietsherstelling
  • Lint: oefening rond een dodehoekongeval met een vrachtwagen
  • Aartselaar: memoryspel, pimp je fluohesje en een zichtbaarheidsoefening

Verkeersveiligheid is en blijft een heel belangrijke boodschap om aan onze kinderen door te geven. Tijdens deze fietstocht ontdekken de leerlingen de verkeersregels op een laagdrempelige manier en leren ze zich duurzaam te verplaatsen.