Knuffelzwaan

De symboliek: Edegem wil graag mensen verbinden. Het Vrije tijdscentrum Het kruispunt zal daar een levend voorbeeld van zijn. De Knuffelzwaan wil die verbindende boodschap mee uitdragen en daar hield SMOK dan ook rekening mee.

De zwaan staat voor trouw, elegantie, rust en het klassieke. Edegemnaren zijn trouwe, elegante personen die graag de rust opzoeken, terwijl ze de traditie en hun roots niet vergeten.

De knuffel beeldt een welkom en veilig gevoel uit. Dat gevoel is belangrijk als we elkaar willen ontmoeten en voor elkaar willen zorgen.

Hoezo duurzaam? We doen ons uiterste best om tegen 2030 de 17 SDGs waar te maken. Het kunstwerk van SMOK is opnieuw een stap in de goede richting en ligt in lijn met volgende SDGs, ook wel Global Goals of Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen genoemd:

 • SDG 17 - Partnerschap om doelstellingen te bereiken
  Het kunstwerk is het resultaat van een verregaande samenwerking tussen SMOK, het personeel van de gemeente en kunstencentrum Huis Hellemans.
 • SDG 3 - Goede gezondheid en welzijn
  Edegem betrok haar personeel maximaal bij de uitwerking van dit project en dat leidt tot meer motivatie en efficiëntie op de werkvloer.
 • SDG 4 - Kwaliteitsonderwijs
  Toeschouwers die de muur zien, raken geprikkeld en vinden zo hun weg naar Huis Hellemans, waar ze volop kunnen bijleren en nieuwe ideeën kunnen opdoen.
 • SDG 16 - Vrede, justitie en sterke publieke diensten
  Hoe meer toeschouwers er dankzij de muurschildering bij Huis Hellemans of Den Willecom terechtkomen, hoe beter Edegem haar publieke diensten kan inzetten.