Je belastingaangifte invullen? De FOD Financiën maakt het je gemakkelijk

Gepubliceerd op maandag 17 april 2023
Binnenkort is het weer tijd om je belastingen in te vullen. Lees hier hoe alles in zijn werk gaat.

Je aangifte via MyMinfin (Tax-on-web)

Vanaf eind april is je (grotendeels vooraf ingevulde) aangifte of je voorstel van vereenvoudigde aangifte beschikbaar in MyMinfin (Tax-on-web).

Hoe krijg je toegang tot je aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Je aangifte op papier

Als je je eBox niet hebt geactiveerd en als je Tax-on-web vorig jaar niet hebt gebruikt, ontvang je je  aangifte (of voorstel van vereenvoudigde aangifte) normaal gezien per post in de loop van de maand mei.

Als je begin juni nog niets ontvangen hebt, bel dan naar 02 572 57 57 (directe code: 17001).

Als je je eBox geactiveerd hebt, ontvang je geen aangifte (of voorstel van vereenvoudigde aangifte) per post. Gebruik MyMinfin (Tax-on-web)of bel vanaf begin juni naar het nummer 02 572 57 57 (directe code: 17001) om de documenten per post te ontvangen.

Een voorstel van vereenvoudigde aangifte ontvangen?

Zijn je gegevens juist en volledig? Je hoeft niets te doen. Je hoeft niets te verzenden of te bevestigen. Je ontvangt je aanslagbiljet (berekeningsnota) automatisch.

Zijn je gegevens onjuist of onvolledig? Je moet ze corrigeren via MyMinfin.be of via het papieren antwoordformulier.

Meer weten? Hulp nodig?

Heb je een vraag over je aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Je aangifte telefonisch laten invullen door de experts van de FOD Financiën

Dat kan enkel op afspraak. Bel naar het nummer dat op de envelop van je aangifte staat (bruine envelop). Je moet je niet verplaatsen. De experts van de FOD Financiën bellen je op het afgesproken tijdstip terug om samen met jou je aangifte in te vullen per telefoon.

Je aangifte laten invullen in het gemeentehuis

Medewerkers van de FOD Financiën komen op donderdag 25 mei 2023 aangiftes invullen in het gemeentehuis, Gemeenteplein 1. Ook dat kan enkel op afspraak. Neem om een afspraak te boeken vanaf 27 april 2023 contact op via 03 289 26 50. Het aantal plaatsen is beperkt. Als je de aangifte van een ander persoon wil laten invullen, breng je het ingevulde en ondertekende volmachtformulier.pdf284,3 Kb(pdf) mee samen met een kopie van zijn/haar identiteitskaart.

Ontvang je documenten van de FOD Financiën online via de eBox 

Maak het jezelf gemakkelijk en ontvang de documenten van de FOD Financiën rechtstreeks online via de eBox, de digitale en beveiligde 'brievenbus' van de overheid.

Activeer je eBox op myebox.be. Je ontvangt dan een melding zodra er een nieuw document beschikbaar is. Vergeet niet om je e-mailadres in te vullen om de meldingen te ontvangen.

Meer info over de eBox.