Hovestraat: heraanleg

Startdatum: 01-01-2024

Update 20/12/2023

De presentatie van de bewonersvergadering van 19 december 2023, het ontwerpplan en de informatieve posters van Aquafin werden onderaan deze pagina toegevoegd.

Contactgegevens afkoppelingsdeskundige:

Bewoners van de Hovestraat kunnen contact opnemen met:

administratie@avlop.be

011 18 81 64

Update 23/11/2023

De heraanleg van de Hovestraat is al heel wat jaren in voorbereiding. Water-link i.s.m. Aquafin en AWV zijn onze partners in dit omvangrijke project.

Samen met bewoners en winkeliers gingen we in 2015 en 2018 op zoek naar een nieuw ontwerp voor deze centrumstraat én ontsluitingsweg. De planning van het project werd een aantal keren uitgesteld. Enerzijds om niet in conflict te zijn met andere grote wegenwerken, anderzijds om samen met alle partijen een evenwichtig plan op te maken.

Vandaag is het ontwerpplan bijna klaar voor uitvoering. De Hovestraat wordt volledig vernieuwd inclusief het kruispunt met de Boniverlei, de parking van de Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdesbasiliek en de hondenweide. Nieuwe bushaltes en aangename voet- en fietspaden zorgen ervoor dat alle weggebruikers de straat veilig zullen kunnen gebruiken. Tot slot krijgt de straat ook een gescheiden rioleringsstelsel.

We nodigen je als bewoner, handelaar of betrokkene heel graag uit om de plannen te komen bekijken en je te informeren over de timing van het project. Het studiebureau licht de plannen toe. De afkoppelingsdeskundige is aanwezig om je te informeren over het gescheiden rioleringsstelsel.

Je feedback verzamelen we graag na de presentatie. De basisprincipes van het plan liggen vast, maar op detailniveau is er ruimte voor bijsturing.

We geven je nu alvast mee dat de bouwaanvraag start in januari 2024 waarna we wellicht eind 2024 kunnen starten met de werken.

Extra info

Wijk
Centrum
Status
Geplande projecten
Laatste wijziging op donderdag 4 januari 2024 - 13.24 uur