Hou rekening met je vaccinatie-afspraken bij het maken van vakantieplannen

Gepubliceerd op maandag 10 mei 2021
Heb je vakantieplannen of reis je naar het buitenland? Hou dan rekening met je afspraken voor vaccinaties.

Je bent best volledig gevaccineerd voor je op vakantie of reis vertrekt. Kan je toch niet wachten, plan je reis dan tussen je twee vaccindosissen, maar zorg dat je tijdig terug bent voor je tweede dosis. Die kan niet worden uitgesteld. 

Je kan nu al inschatten wanneer je eerste vaccinatiedosis en dus ook je tweede dosis ongeveer gepland staat via  https://www.laatjevaccineren.be/wanneer-word-ik-gevaccineerd-tegen-corona

Goed en volledig gevaccineerd zijn voor je vakantie is belangrijk 

  • Voor je eigen gezondheid, om zo volledig mogelijk beschermd te zijn tegen de risico’s op besmetting 
  • Voor de gezondheid van anderen, zodat je de kans verkleint dat je in het buitenland een COVID-besmetting oploopt en die terug meebrengt naar België, met een kans om anderen ermee te besmetten 
  • Voor je vakantieplannen zelf: elk land kan eigen regels bepalen en bijvoorbeeld quarantaine of reis- en bezoekbeperkingen opleggen aan wie niet volledig gevaccineerd is. We kunnen niet voorspellen welke regels zullen gelden in jouw vakantiebestemming.  

In mei, juni en begin juli zullen elke week honderdduizenden mensen uitgenodigd worden voor een vaccin in een vaccinatiecentrum. Het merendeel van deze mensen moet ook een tweede prik krijgen. Dat kan alleen als we een strakke vaccinatieplanning aanhouden en betekent dat de vaccinatiecentra de vaccinatieplanning niet voor individuele vakantieplannen kunnen aanpassen.  

Meer weten? www.laatjevaccineren.be/vaccinatie-en-vakantie