Herinrichting van het kruispunt van de Prins Boudewijnlaan en Villermontstraat

Startdatum: 01-02-2022
Vanaf dinsdag 1 februari start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de herinrichting van het kruispunt van de Prins Boudewijnlaan (N173) met de De Villermontstraat in Kontich.

Veilige oversteekplaats met lichten
Langs de westkant van de Prins Boudewijnlaan werd recent een nieuwe KMO-zone ontwikkeld. Om deze KMO-zone te ontsluiten komt er een toegang die aansluit op het kruispunt van de Prins Boudewijnlaan met de De Villermontstraat. In het kader hiervan werd het hele kruispunt onder de loep genomen. Vanaf dinsdag gaat een aannemer aan de slag op het kruispunt om de verkeersveiligheid te verhogen en de verkeersafwikkeling zo vlot mogelijk te laten verlopen.
 
De werken omvatten volgende ingrepen:

  • nieuwe voorsorteerstroken op de Prins Boudewijnlaan;
  • vernieuwing dubbelrichtingsfietspad Prins Boudewijnlaan richting Antwerpen;
  • aanleg van veilige fiets- en voetgangersoversteek langs één zijde van het kruispunt;
  • vernieuwing en toegankelijker maken van de bushaltes langs de Prins Boudewijnlaan;
  • plaatsing van verkeerslichten op het kruispunt.

 
Prins Boudewijnlaan blijft open in beide richtingen
De werken starten op dinsdag 1 februari en zullen ongeveer twee maanden duren. Als alles vlot verloopt zijn de werken tegen eind maart achter de rug.

Tijdens de duur van de werken blijft er op de Prins Boudewijnlaan steeds verkeer mogelijk in beide richtingen. Ter hoogte van het kruispunt rijdt het verkeer over telkens één rijstrook. Vanaf midden februari wordt de De Villermontstraat volledig afgesloten langs de kant van de Prins Boudewijnlaan. De doorsteek door de middenberm van de Prins Boudewijnlaan zal gedurende de ganse uitvoeringsperiode afgesloten zijn voor alle verkeer. Hiervoor worden voor beide rijrichtingen terugkeerbewegingen aangeduid na het kruispunt.
 
Fietsers kunnen tijdens de werken de Prins Boudewijnlaan niet kruisen ter hoogte van de De Villermontstraat. Fietsers komende van Antwerpen kunnen eerder al oversteken aan het kruispunt met de Kattenbroek. Fietsers komende van Kontich kunnen oversteken aan het kruispunt met de Groeningenlei.

Vanaf midden februari is het fietspad van de Prins Boudewijnlaan langs de kant van de De Villermontstraat onderbroken. Fietsers tussen Antwerpen en Kontich gebruiken dan het dubbelrichtingsfietspad langs de westelijke zijde (nieuwe industriezone). Voor fietsers van en naar de De Villermontstraat wordt een plaatselijke omleiding voorzien over het parkeerterrein van de bedrijven op de hoek van de De Villermontstraat met de Prins Boudewijnlaan.
 
De bushaltes ter hoogte van het kruispunt worden tijdens de werken beter toegankelijk gemaakt en kunnen bijgevolg niet bediend worden. De Lijn zal tijdelijke vervanghaltes voorzien in de directe omgeving.
 
Meer info
Opgelet, de huidige planning van de werken is onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele informatie is steeds terug te vinden op www.wegenenverkeer.be/kontich.

Extra info

Wijk
Centrum
Status
Geplande projecten
Laatste wijziging op maandag 31 januari 2022 - 15.24 uur