HEKLA treedt hard op tegen snelheidsovertredingen

Gepubliceerd op dinsdag 28 februari 2023
In 2023 wil het lokaal bestuur Edegem nog meer inzetten op verkeersveiligheid.

Samen met de politiezone HEKLA (Hove-Edegem-Kontich-Lint-Aartselaar) treedt de gemeente strenger op tegen snelheidsovertredingen. Dankzij de GAS 5-wetgeving komen er naast mobiele controles ook mobiele
flitspalen bij. De cijfers liegen er niet om. Snelheid is de grootste ‘killer’ in het verkeer en speelt een grote rol in de verkeersveiligheid, ook in de politiezone HEKLA.

Ondanks de investeringen in preventie de afgelopen jaren, blijft overdreven snelheid een van de grootste verzuchtingen van de bewoners. Daarom willen de vijf gemeenten en de lokale politie HEKLA dit jaar extra inzetten op handhaving. Door het GAS 5-verhaal krijgt Edegem meer slagkracht. Onder bepaalde voorwaarden kan snelheidshandhaving in zones 30 en 50 als een gemeentelijke bevoegdheid worden gezien. En vanaf februari zal er, bovenop de bestaande mobiele controles, een eerste mobiele flitspaal worden ingezet. Deze zal op het volledige grondgebied van de politiezone HEKLA gebruikt worden om te controleren op overdreven snelheid. 

Later op het jaar zullen er nog mobiele flitspalen bijkomen.

i www.politiehekla.be