Gezocht: een Edegems bierpanel!

Gepubliceerd op maandag 14 december 2020
We gaan terug volop voor een écht Edegems bier, in onze gemeente samengesteld en gebrouwen! Heb jij een passie voor bier of lust je het gewoon graag?

Lokaal bestuur Edegem en de uitbaters van De Hoogmis zoeken acht Edegemnaren die een nieuw bier uit Edegem helpen samenstellen. Van de brainstorm tot het brouwproces en van de keuze van ingrediënten voor het recept tot de eerste centiliters vers getapt gerstenat. Je neemt deel aan het volledige proces!

‘Bierburgerparticipatie’
"Uit alle geïnteresseerden kiezen we acht gelukkigen die dit unieke bier mee smaak mogen geven. Bedoeling is dat we een goeie mix van jong en oud vinden, zo'n beetje zoals ons cliënteel. Samen met hen zullen we ons bierconcept verder vorm geven", vertelt Kevin Thys die samen met Bart Struyf zaakvoerder is van De Hoogmis in de Strijdersstraat. "Het idee om een volwaardig Edegems bier te brouwen borrelt al een tijdje. Met ons bierburgerpanel verwachten we binnen het termijn van een jaar een bier van Edegemse makelij te ontwikkelen. We zullen minstens twee momenten inplannen om te verkennen en een recept voor te stellen. Daarna volgt het brouwen en de dag van het afvullen en proeven. Naar dat moment kijken we nu al uit!"


De naam voor het bier? Ook dat zal het panel uitzoeken. De Hoogmis houdt je verder op de hoogte via Facebook en Instagram!

Wil jij deel uitmaken van het Edegems bierpanel?
Vertel voor 15 februari via info@hoogmis.be waarom we jou nodig hebben! Wie weet ben je erbij!