Gewijzigde ophaalmomenten voor je afval

Gepubliceerd op maandag 14 december 2020
Een aantal afvalfracties zullen vanaf 1 januari niet meer op dezelfde dag opgehaald worden. Dat wordt even wennen, maar je kan via een heleboel kanalen de juiste informatie terugvinden.

Zo heb je onlangs een papieren ophaalkalender ontvangen. Daarnaast vind je alles ook online door te surfen naar www.recycleapp.be of, nog makkelijker, door de gratis Recycle! app te downloaden op je smartphone.

Wijziging ophaaldag papier en karton
Je hebt misschien al gemerkt dat de ophaling van papier niet meer op een ‘vast’ moment valt. Dat komt omdat IGEAN overschakelt van een maandelijkse naar een vierwekelijkse ophaling en dus geen 12 maar 13 keer een ophaling aan huis papier en karton zal aanbieden!

Nieuwe zone-indeling
Vanaf 1 januari brengt IGEAN het aantal ophaalzones in onze gemeente terug naar 2. De 'oude' zones 1A, 2A en 3A worden zone 1, 'oude' zones 1B, 2B en 3B worden zone 2. Woon je in zone 1 of 2? Je vindt het op deze website. Huisvuil halen ze elke 2 weken op maandag of dinsdag op. GFT wordt in heel Edegem elke week op donderdag opgehaald. PMD staat elke twee weken op vrijdag voor de hele gemeente op de kalender.

Snoeihout en grofvuil op afroep
Om de ophaling van snoeihout (kosten-)efficiënter te organiseren, zal de ophaling in 2021 enkel nog gebeuren na afspraak. De mogelijke ophaalmomenten vind je terug op de kalender. Vergeet dus niet om ten laatste twee dagen voor de ophaling een tijdstip te reserveren. Dat kan telefonisch via het gratis nummer 0800 1 46 46. De grofvuilophaling verliep al op afroep. Vanaf januari bel je daarvoor niet langer naar het gemeentehuis, maar eveneens naar de infolijn van IGEAN 0800 1 46 46.