Geen schrik van de prik: vaccinatiecampagne gaat van start

Gepubliceerd op maandag 15 februari 2021
In sneltempo werd de voorbije weken vaccinatiecentrum ZORA opgericht in de AED Studios in Lint. De inwoners van Edegem, Boechout, Lint, Hove, Kontich en Mortsel kunnen er binnenkort terecht voor hun langverwachte prik tegen COVID-19.

Uitgaande van een vaccinatierespons van 70% is de doelstelling om minstens 56 653 inwoners uit onze regio te vaccineren.

Geen schrik van de prik

Om alle inwoners warm te maken om zich zéker te laten vaccineren, werd de campagne ‘Geen schrik van de prik’ gelanceerd. Daarnaast De zes burgemeesters blikten samen met enkele bekende en minder bekende streekgenoten een filmpje in, om iedereen op te roepen zich te laten vaccineren. Je kan het filmpje hier bekijken. Want je laten vaccineren is het beste plan zodat het leven straks weer starten kan.

Dry-run

Tijdens de dry-run op 12 februari werd getest of alles op punt stond, een generale repetitie dus. In het bijzijn van de pers doorliepen vrijwilligers het hele proces van het vaccinatiecentrum. Alleen zat er op dat moment nog geen vaccin in de spuitjes. De dry-run liep helemaal vlot. Wanneer de eerste vaccins arriveren, is vaccinatiecentrum ZORA er klaar voor.

Meer weten over de prik? www.elzzora.be, www.laatjevaccineren.be, bel 1700 (gratis)