Naar inhoud

Digitaal loket

Welkom in het digitaal loket. Als burger kan je via dit loket een aantal dienstverleningen elektronisch afhandelen. Zo kan je uittreksels van akten van de burgerlijke stand of bewijzen en attesten van de afdeling bevolking aanvragen. Je kan ook je adreswijziging of beroepswijziging doorgeven. Je hebt hiervoor je elektronische identiteitskaart en een kaartlezer nodig.

De attesten en bewijzen van bevolking kan je rechtstreeks uit het rijksregister opvragen via de link die je achter het item vindt. Via de link kom je in de toepassing ‘mijn dossier’ waar je kan inloggen met de PIN-code van je identiteitskaart. Je kan alle attesten onmiddellijk in .pdf-formaat downloaden. De digitale stempel van het rijksregister heeft dezelfde juridische waarde als attesten afgegeven door de gemeente.

Een meldingskaart invullen, inschrijven voor evenementen, solliciteren en nog veel meer kan eveneens via het e-loket voor burgers. Daarvoor heb geen elektronische identiteitskaart of token nodig.

Wil je je inschrijven voor een van onze elektronische nieuwsbrieven? Dan moet je wel eenmalig even registreren.

Verenigingen en middenstanders kunnen via het digitaal loket hun contactgegevens beheren. Verenigingen kunnen bovendien ook hun activiteiten doorgeven. Wij nemen deze op in de activiteitenkalender van onze websites en in Edegem Vandaag. Ook hiervoor moet je eenmalig registreren.

  • Burgers
  • Middenstanders
  • Tickets reserveren
  • Verenigingen