Edegem lanceert nieuwe website

Gepubliceerd op maandag 30 november 2020
Sinds 1 december staat onze nieuwe site online. De gebruiksvriendelijkheid voor de Edegemnaar en de nieuwe look and feel zijn de grootste wijzigingen. Dankzij ons vernieuwd digitaal loket hoef je voor de aanvraag van een attest, een adreswijziging en tal van andere diensten de deur niet meer uit.

De nieuwe www.edegem.be is hét portaal voor alle gemeentelijke dienstverlening. Zo vind je er alle informatie over het gemeentehuis, sociaal huis, kinderopvang en wegenwerken. Maar er is meer. Je kan vanaf nu ook via het digitaal loket rechtstreeks een akte of uittreksel aanvragen. Je kan ook online een melding doorgeven, de beslissingen van de gemeenteraad opvolgen, een aanvraag indienen voor een evenement of een inname openbaar domein. Je kan de meeste zaken van thuis uit in orde brengen.  Wie toch nog graag langsgaat in het gemeentehuis, is uiteraard van harte welkom en kan vlot een afspraak maken via www.edegem.be of op 03 289 26 50.

Het maakt niet uit of je via desktop, tablet of smartphone naar de nieuwe website surft. Door de ‘responsive lay-out’ past onze website zich slim aan, aan eender welke pc, laptop, tablet of smartphone. Zo kan je in elk formaat vlot de nieuwe website bezoeken. 

Op de startpagina springt meteen de zoekfunctie bovenaan in het oog. Je kan meteen gericht zoeken naar nieuws uit Edegem, het meldingsformulier, de lijst met alle lokale ondernemers, …  Wie graag op de klassieke manier zoekt, kan nog steeds grasduinen in de uitgebreide thematische menustructuur. Op de homepagina presenteren we snellinks naar de gevraagde items: de meldingskaart, een afspraak maken, openbare werken, openingstijden, vacatures, … en ons actueel nieuws. De koppeling naar de digitale loketomgeving is naadloos geïntegreerd in de pagina’s over de dienstverlening. Kortom we bouwden de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk op.

Een aantal applicaties die we in de vorige versie van edegem.be aanboden, springen ook op de nieuwe website in het oog. Zoals de gedigitaliseerde aanvraag voor inname van het openbaar domein en het evenementenloket waarvoor de samenwerken met de HEKLA-gemeenten. Daarnaast koppelt onze website met sterke applicaties van onze partneroverheden zoals het Burgerprofiel als de Productencatalogus van de Vlaamse overheid, de UiT-databank, de afvalkalender van Fost Plus-, …

Nog meer nieuwe snufjes op komst

De tweede website van lokaal bestuur Edegem vrijetijd.edegem.be blijft nog even online. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een nieuwe website voor het vrijetijdscentrum Kruispunt dat in de steigers staat. De website voor Kruispunt zal vanaf het voorjaar 2021 de vrijetijdswebsite vervangen en alle informatie van onze diensten bibliotheek, sport, cultuur, wijkwerking en jeugd samenbrengen.

Vanaf januari 2021 starten we met een nieuw E-zine en krijg je twee keer per maand een overzicht van het belangrijkste nieuws en activiteiten in je mailbox. Schrijf je nu al in via de startpagina van www.edegem.be.

Contact

Lokaal bestuur Edegem

Nu gesloten

Openingsuren

Vandaag
Telefonisch bereikbaar en onthaal open van 9 tot 12.30 uur
Morgen
Telefonisch bereikbaar en onthaal open van 9 tot 12.30 uur 13.30 tot 16 uur