Edegem draagt steentje bij aan VK tegelwippen met impulssubsidies

Gepubliceerd op vrijdag 28 april 2023
Van 21 maart tot 31 oktober 2023 neemt Edegem net als veel andere steden en gemeenten deel aan het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen.

Aanvraag subsidie tegelwippen/geveltuinen

Samen met onze inwoners, verenigingen, bedrijven en scholen willen we zoveel mogelijk tegels uitbreken in de voor-, achter- of geveltuin of op de speelplaats en die vervangen door groen. Zo maken we onze gemeente klimaatbestendig, aantrekkelijker voor dieren en insecten, koeler op warme dagen en ook veel mooier. Bovenop de prijzen die je via het VK Tegelwippen kan winnen, geven we impulssubsidies aan de projecten die het meeste bijdragen aan onze doelstelling.

Tegelwippen stimuleert bodemontharding, maakt dorpen en steden klimaatbestendiger en kan helpen om wateroverlast te beperken. Het VK Tegelwippen is een wedstrijd tussen gemeentes om zoveel mogelijk tegels te verwijderen. Edegem draagt een extra steentje bij aan het Vlaamse project met twee soorten subsidies en een nieuw reglement. Concreet gaat het om 400 euro voor maximum 12 tegelwip-projecten op privaat domein en 200 euro voor maximum 6 tegelwip-projecten op openbaar domein. Die worden beoordeeld aan de hand van een aantal criteria uit het subsidiereglement.

Wie kiest voor een geveltuintje op openbaar domein moet ook voldoen aan de afspraken uit ons het nieuw reglement daarover. Na goedkeuring van die aanvraag zorgen onze diensten voor de voorbereidende werken.