Edegem blaast dit jaar 850 kaarsjes uit!

Gepubliceerd op maandag 4 april 2022
In 2023 bestaat Edegem exact 850 jaar. Zo’n speciale verjaardag kunnen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom daagt het lokaal bestuur zijn inwoners uit: we willen samen 850 activiteiten organiseren op 1 jaar tijd.

850 jaar Edegem, dat is niet niks, we willen er daarom een heus feestjaar van maken! De gemeente hult al haar activiteiten alvast in een 850-jasje, maar we rekenen ook onze inwoners. Hoe klein ook, elke activiteit is welkom. Dat kan met de klas, collega’s, vereniging, maar ook met je buur, beste vriendin of alleen. Van 850 boeken lezen met de school tot 850 koekjes bakken of 850 km wandelen, de opties zijn eindeloos!

Alle informatie vind je op de website www.edegem850.be. Daar kan je je activiteit online registreren en eventueel ook subsidies aanvragen.

Er is een sjabloon beschikbaar waarmee je je eigen affiche kan ontwerpen en we zorgen ook voor promotie in onze eigen publicaties en sociale media platformen. Verenigingen kunnen bestaande toelagen aanvragen en we zijn bezig met een toelagereglement op maat van scholen en particulieren. Zij kunnen al hun bestaande activiteiten al in een 850-jasje steken.

We gaan zelf ook 3 grote evenementen organiseren, maar deze houden we voorlopig nog even geheim. Bekijk hieronder de oproep van burgemeester Koen Metsu.

Bezoek de website Edegem 850