Container niet opgehaald? Vul je saldo aan

Gepubliceerd op maandag 7 augustus 2023

In onze gemeente haalt IGEAN het huisvuil en gft op in een container met het diftar-systeem. Zo berekent IGEAN de kost van de inzameling en verwerking van het afval op de hoeveelheid afval die je aanbiedt. 

Om dit praktisch te beheren en organiseren, betaal je een voorschot op je diftar-rekening. Van zodra je saldo onder een drempelbedrag komt, zal je container niet leeggemaakt worden als je hem voor lediging aan de straatkant zet. 

De voorbije maanden werkte IGEAN met een nieuwe partner aan de verdere automatisatie van de facturatie. Om die overgang voor de inwoners probleemloos te laten verlopen werden een tijdje geen betalingsuitnodigingen en -herinneringen gestuurd, maar werden alle containers wel steeds opgehaald. Die brieven krijg je ondertussen weer in de bus. Werd je container recent niet leeggemaakt, dan is je saldo mogelijk onder het drempelbedrag gezakt en moet je het opnieuw aanzuiveren. Bekijk dus zeker je betalingsuitnodiging. 

Je kan je saldo ook online opvolgen via www.mijnigean.be of je kan bellen naar het gratis nummer 0800 1 46 46.

Is je saldo voldoende aangevuld en werd je container toch niet opgehaald? Dan is misschien de chip van je container beschadigd of niet geregistreerd. Neem ook dan contact op met de infolijn van IGEAN.

Meer weten?

  • Bel het gratis nummer 0800 1 46 46 (elke werkdag tussen 8 en 18 uur, zaterdag tussen 9 en 12 uur; enkel voor vragen over de diftar-inzameling van containers met chip)
  • Stel je vraag online via www.igean.be/afvalvraag 
  • Of raadpleeg igean.be/faq