Behaag...natuurlijk

Gepubliceerd op vrijdag 24 september 2021
Zorg jij ook voor meer biodiversiteit in je tuin? Of wil je een tegeltuin aanleggen? Dit jaar is er opnieuw een behaagactie in samenwerking met Natuurpunt.

Natuurpunt pakt voor het 28ste jaar op rij uit met de actie ‘Behaag … Natuurlijk’. Dat betekent dat jij nog tot 25 oktober haagpakketten, fruitbomen, klimplanten en enkele hoogstambomen aan een heel aantrekkelijke prijs kan bestellen!

Waarom deelnemen aan de ‘behaag-actie’?

Ommuurde tuinen zijn een dooddoener voor egels, kikkers en padden. Kies liever voor een haag, een levende omheining zodat diertjes vrij tussen verschillende tuinen kunnen bewegen.

Nergens ter wereld worden tuintjes zo van elkaar en de buitenwereld afgescheiden als in Vlaanderen. Voor dieren als egels, kikkers en padden vormen die omheiningen vaak onoverbrugbare barrières. Voor wie zijn stukje paradijs toch wil afschermen is een haag met inheemse struiken een echte aanrader.

In veel Vlaamse tuinen staan coniferen geplant die netjes de grens van het grasveld van de buren aanduiden, maar gelukkig planten steeds meer gezinnen nu inheemse bladverliezende struiken als haag. Die zijn beter aangepast aan onze bodem en ons klimaat, volgen het ritme van seizoenen en ook onze wilde dieren weten er van wanten mee.

Welke pakketten zijn er allemaal? 

Er zijn 13 haagpakketten, 3 klimplanten, 4 originele fruitsoorten en knotwilgen. Meer informatie over de pakketten vind je op www.behaag-antwerpen.be

Hoe kan je bestellen?