Andere activiteiten

Deze activiteiten zijn gratis, maar ze moeten wel aangevraagd worden.

  • Voor of na je bezoek blijven picknicken in de IBO of buiten op het plein, met gebruik van picknickbanken en toiletten.
  • Ontlenen van educatief materiaal. Bijvoorbeeld: verrekijkers, zoekkaarten, schepnetjes, ludiek getekend grondplan van het Fort, …
  • Zelf op stap met je klas in het Fort?  De Bioklas biedt 3 uitgewerkte tochten aan. Het materiaal daarvoor kan je bij ons ontlenen.
  1. Een “Takkentocht”: met takken kan je allerlei leuke spelletjes doen. Uitbeelden, creatieve dingen, kampen bouwen, …. En alles wat je ervoor nodig hebt, vind je in de natuur. (Geschikt voor 3de kleuterklas en 1ste tem 3de leerjaar)
  2. Een keitoffe ‘Wekkertocht’ : zet de kookwekker op en vertrek op wandeling. Wanneer de wekker rinkelt, neem je een ludieke opdracht uit de envelop. Iedereen doet mee. Klaar? Wekker weer opzetten en verdergaan, de route is van geen belang. (Geschikt voor 1ste tot en met 4de leerjaar)
  3. ‘On’kruidwandeling: Tini Noteleirs heeft een heel interessante en ‘prikkelende’ tocht door het Fort uitgewerkt.  Met behulp van een boekje ontdek je leuke weetjes over planten die we vaak als onkruid beschouwen. Enkele toffe doe-opdrachten!  Basiskennis van planten is voldoende om deze tocht te kunnen begeleiden. (geschikt voor 1ste tem 6de leerjaar)