Autodeelsystemen

Er zijn verschillende mogelijkheden om aan autodelen te doen. Alle praktische gegevens hoe je van start gaat met het autodelen kan je vinden op de website www.autodelen.net

  • Poppy 

Je betaalt per minuut die je rijdt. Er zijn geen tank-, verzekerings-, inschrijvings- of abonnementskosten aan verbonden. Een voertuig reserveren doe je via de smartphoneapplicatie. Met de app open je de wagen. Een erg flexibel systeem dus voor wie geen wagen heeft of er de aankoop van een eigen tweede wagen mee wil vervangen. De Poppy-zone omvat een vrij groot grondgebied van Edegem. Vooraleer Edegem zich aangesloten had, maakten al 419 Edegemnaren gebruik van het systeem. Meer info vind je op hun website.

  • Green Mobility

Je betaalt per minuut die je rijdt. Er zijn geen tank-, verzekerings-, inschrijvings- of abonnementskosten aan verbonden. Een voertuig reserveren doe je via de smartphoneapplicatie. Met de app open je de wagen. Een erg flexibel systeem dus voor wie geen wagen heeft of er de aankoop van een eigen tweede wagen mee wil vervangen. De wagens van Green Mobility zijn momenteel in een beperkt gebied in Edegem beschikbaar. Alle info vind je op de website. 

  • Cozywheels

Cozywheels is een dienst waarbij je je voertuig kan delen met je buren, vrienden of kennissen. Oorspronkelijk werd het systeem opgezet voor het delen van auto’s onder particulieren, maar sinds 2020 werd het systeem uitgebreid naar het delen van alle type voertuigen. Zowel privé als professioneel kan je een voertuig delen via het platform.

Gewone wagens, rolstoelvriendelijke wagens maar ook cargobikes en elektrische fietsen kunnen bij Cozywheels gedeeld worden. Het is een win-win situatie voor iedereen: de eigenaars besparen geld door een deel van hun vaste kosten te recupereren, terwijl de gebruikers de werkelijke kilometerprijs betalen. Cozywheels is de ideale opstap naar een duurzamere en meer milieuvriendelijke mobiliteit. Alle info vind je op de website.

Contact

Lokaal bestuur Edegem

Telefonisch en op afspraak open

Openingsuren

Vandaag
Telefonisch bereikbaar en op afspraak van 9 tot 12.30 uur
Morgen
Telefonisch bereikbaar en op afspraak van 9 tot 12.30 uur

Voor alle dienstverlening aan onze publieksloketten in het gemeentehuis kan je enkel op afspraak terecht.