Naar inhoud
  • RSS
Alle activiteiten

MODELSPOOR 2019 by MTD

Flyer tentoonstelling Dépot Saint Moniat
Tentoonstellingen - Populaire cultuur en hobby

Praktisch

OrganisatieMTD treinenclub vzw, info@mtdtreinenclub.be, 0474508116, http://www.mtdtreinenclub.be
WaarHangar 27, Parklaan 161, 2650 Edegem
Wanneerzaterdag 19 oktober 2019
Van10.00 uur
Prijs7,50 euro
Kinderen jonger dan 12jaar gratis mits onder begeleiding van een betalende ouder.
Korting van €1,50 wanneer u een ingevulde flyer afgeeft aan de ingang.
MTD Treinenclub vzw stelt voor het grote publiek tentoon.
Dit jaar een reeks gasten waaronder enkele Europese en Belgische primeurs, naast haar eigen realisaties. Voor de jongeren is er een heuse "Kids Corner". De bezoekers kiezen ook de winnaars van de fragmentwedstrijd voor modelbouwers.
MODELSPOOR 2019 by MTD
Naar jaarlijkse traditie organiseert MTD Treinenclub vzw haar tentoonstelling MODELSPOOR 2019 in Edegem. Dit jaar op 19 en 20 oktober 2019.
Voor het eerst sinds jaren worden enkele van de eigen banen niet opgesteld in de grote polyvalente zaal van Hangar 27. De alom gekende analoge H0-baan “Bisschoppenhof – Industrie” en het grote 0-spoor “Null-Dorf” worden niet opgesteld. Beide banen worden in afwachting van een stevige opfrissing voorlopig in de berging gehouden.
De andere banen van MTD zijn natuurlijk wel van de partij: “Baerechum-Extended +” onze Z-spoor coryfee en “Vaerwegh Dok” het digitale paradepaardje. Daarnaast zal de kofferbaan “MéTiers Du canal” als winnaar van de MobExpo-wedstrijd van 2018 niet ontbreken en komt de nieuwbakken N-baan “Ennthal” zich presenteren in een nog mooier kleedje.
Voor deze editie werd een ruim aantal gastbanen aangetrokken. Onder deze gasten hebben we zelfs 2 Europese Primeurs: “Ett Stykke af Odsherreds” van Steef Van Der Straten ter ere van zijn overleden echtgenote Danielle Van Wingerden en “Brexit Lane Transit” van Frank Bunnik, speciaal voor onze tentoonstelling gemaakt zijn pareltjes van modelspoorwegbouw.
“Valkenveld - Looseinde - Ergernisse” van Omroep modelspoorclub is voor het eerst te zien in België terwijl “Cornfield Yard” van Ronald Halma na 9 jaar nog eens naar Belgische bodem terug keert. Ook de winnaars van de vorige minibaantjeswedstrijd Rik Martens en Koen Vermeulen zijn van de partij met “Rimkov” net zoals Koen Duijsengs met zijn “Dépot Saint Moniat” present geeft.
Vaerwegh Dok krijgt gezelschap van enkele andere havenbaantjes gemaakt door gekende figuren in de modelspoorbouwwereld: “Voor de Dok” van Samuel De Zutter en zijn kornuiten en “Smeerdijk” van Jan Van Mourik en Henk Wust, een gekend Nederlands modelbouwersduo. Beide baantjes vallen op door de manier waarop hun ontwerpers ze tot stand laten komen om telkens weer een prachtresultaat neer te zetten.
Daarnaast stellen we ook nog 2 exotische baantjes voor die zeker tot de verbeelding zullen spreken: “Bolormaa Mashbalgier” van Luc De Martelaer brengt ons naar de Mongoolse steppen en “Mahachai” van Paul De Groot geeft ons een kijk op een Thaïse markt die gestoord wordt door een passerende trein.
Naast al deze gasten hebben we ook een gekende terugkomer: de Retro-Märklin baan van Jos Maes.
Ook een niet te versmaden stukje van de tentoonstelling is het hoekje waar enkele dapperen de degens kruisen in de “fragment”wedstrijd. Een treingerelateerd diorama op microschaal. Elk jaar zijn hierbij pareltjes te ontdekken en het publiek beslist wie met de prijs naar huis gaat.
Daarnaast geven we jullie de mogelijkheid om te snuisteren in materiaal dat de leden liever kwijt dan rijk zijn en materiaal dat op de club terecht is gekomen uit schenkingen. Maar ook 2 gerenommeerde gasten heten we van harte welkom, jaar op jaar. Zo staan MIAA en C-traccs paraat om jullie kennis te laten maken met hun producten en eventuele bestellingen op te halen.
Voor het eerst is er op de tentoonstelling een echte “kids-corner” om onze jeugd het plezier van de modeltrein te leren kennen met medewerking van huisleverancier HST Verhaegen. Daarnaast is er voor de kids een rangeerbaantje waarop ze hun rijvaardigheden kunnen tonen. Wij hopen alvast dat daardoor ook enkele jongeren en ouders worden aangestoken door het virus om ons daarna vinden in Edegem.
Dit hele gebeuren valt te beleven op 19 en 20 oktober 2019 in HANGAR 27, Parklaan 161 in 2650 Edegem (B). De inkomprijs voor al dat moois bedraagt €7,50 per persoon vanaf 12jaar, maar wie een flyer weet te bemachtigen en de achterzijde invult, komt met zijn gezelschap (van 4 personen) binnen voor €6,00 per persoon. Jongeren onder de 12 jaar komen gratis binnen indien onder begeleiding van een betalende ouder. De zaal is perfect rolstoeltoegankelijk, de opstelling van de banen is dat spijtig genoeg minder maar er is voorzien in 2 periscopen zodat ook onze anders mobiele medemens van de banen kan genieten.
Wij, de leden van MTD Treinenclub zien jullie graag in grote getallen langskomen om samen te genieten van het gevarieerd aanbod aan banen en een leuke babbel over onze fijne hobby.
Tot dan.
Meer info: www.mtdtreinenclub.be / info@mtdtreinenclub.be