Naar inhoud
  • RSS
Alle activiteiten

Introductie Square Dance

Deze informatie is niet meer actueel!
Foto
Uitgaan - Cursussen en Workshops - Dans - Recreatie - Populaire cultuur en hobby

Praktisch

OrganisatieParadise Dancers, hermans.noens@telenet.be, http://www.paradisedancers.be
WaarFort 5 (zaal atb natuurvrienden), Jacob de Roorestraat 8 , 2650 Edegem
Wanneervrijdag 20 september 2019
Van20.00 uur
De Paradise Dancers nodigen je om Square Dans uit te proberen. Als je kan wandelen, kan reageren dan kan je square dansen. Kom genieten van beweging en plezierige contacten. (met of zonder partner)
Wat is square dansen.
Bijna ieder van ons heeft al eens een cowboyfilm gezien waarin werd gedanst. Op een bepaald ogenblik nam iemand een viool en begon deze persoon een dans te leiden, maar niet zomaar een dans. Al hetgeen de dansleider afriep werd gedanst. Dit is de oudste vorm van het hedendaagse squaredansen. Intussen is er wel veel verandert

Hoe ziet dat er eigenlijk uit

Wij dansen met 8 dansers en staan in een vierkantopstelling dwz op elke zijde van het vierkant staat een paar.

Squaredansen ? Nog nooit van gehoord ?

Nee squaredansen is niet hetgeen op bruiloften wordt gedaan als cowboydansen op rijen en onder poortjes daar heeft het niets mee te maken, alhoewel het er soms op lijkt.

Is Squaredansen moeilijk ?

Nee, maar je moet het wel leren, en voor een volledig programma ben je toch enkele maanden bezig. Er wordt samen gedanst met de reeds opgeleidde dansers wat het aanleren gemakkelijk maakt

Je spreekt van figuren, wat bedoel je daar eigenlijk mee ?

Wij lopen op de maten van de muziek een bepaald aantal stappen in een bepaalde richting wat dan een figuur heet. Deze figuren zijn verschillend en hebben een naam zoals bv. DOSADO wat betekent als mekaar rechter schouder passeren en dan rug aan rug opschuiven en achterwaarts terug komen naar de plaats waar je vertrokken bent.

Zijn er veel figuren ?

In het totaal zijn er 68 figuren. Maar de gezellige sfeer in de club doet je vergeten dat het hier om les gaat waardoor deze figuren aangeleerd zijn voor je het weer.

Veel leren en waar is het plezier dan ?

Ja we moeten niet gek doen en zeggen dat je de figuren niet moet leren, maar met enkele (een stuk of 8 ) kan je al een dans bijeenkrijgen, en dan komen de andere stap voor stap erbij.
Het leren gebeurt met dansen en ontspanning en plezier.
Er zijn ook altijd wel andere dansers (die weten wat ze doen ) die helpen.

Zijn de andere dansers dan niet kwaad als het niet zo goed lukt ?

Een van onze reglementen houdt in : “ Vergeet nooit dat U ook een student bent geweest”. Wanneer een figuur niet van de eerste keer lukt wel dan doen we deze opnieuw tot grote vreugde van onze dansers als zij er wel in slagen de dansfiguur tot een goed einde te brengen.

Wat gebeurt er wanneer we alle figuren kennen ?

Zodra je alle figuren kent wordt je gegradueerd dwz je ontvangt een clubbadge en een diploma en kan overal in de hele wereld gaan dansen.

Ook wij hebben dansfeestjes (specials) die worden georganiseerd door andere clubs.

Wie daar naar gaat betaalt inkom voor een hele dag dansplezier en na afloop ook een mini-buffet of snacks.

Ook kan je naar Europese bijeenkomsten (Jamboree) in Duitsland 3 x per jaar gehouden . Zo kom je soms 1500 dansers tegen in de grote zaalallen geleid door 1 dansleider.