Naar inhoud
  • RSS
Alle activiteiten

Chi Neng Qigong - lessenreeks

Deze informatie is niet meer actueel!
Samen oefenen
Cursussen en Workshops - Sport

Praktisch

OrganisatieChi Neng Institute Belgium, tilla.vanopstal@telenet.be, 03 288 45 08, www.chineng.be
WaarDen Willecom, Terelststraat 2, 2650 Edegem
Wanneerdinsdag 9 mei 2017
Van10.30 uur
Prijs9,00 euro
Proefles/Info: 7 EUR Per les: 13 EUR Abonnement: (6 lessen) 70 EUR - (10 lessen) 90 EUR De abonnementen zijn persoonlijk en 1 seizoen geldig en kunnen naar believen op de verschillende locaties worden gebruikt.
Lessenreeks met zeer efficiënte diepwerkende doch eenvoudige oefeningen waardoor je snel gezond(er) wordt: tot rust komen, je Qi opbouwen en beter laten stromen, sterker en soepeler worden. Het verhoogt je concentratie, verlaagt je stress, brengt evenwicht en versterkt je immuunsysteem. Het werkt ondersteunend bij klassieke geneeskunde. Oefeningen om thuis verder te kunnen (ev. met cd/dvd).
Tijdens deze lessen, die meestal in een kleine groep worden gegeven, wordt zo veel mogelijk gestreefd naar een evenwicht tussen lichamelijke beweging en innerlijke rust.
In de loop van die lessen krijg je informatie over de essentie van Chi Neng Qigong en leer je onder meer de drie basisoefeningen van deze bewegingsleer:

- de Lift Chi Up, die gericht is op het opnemen en de doorstroming van Qi;
- de 3-Centres Merge, een staande meditatie;
- de Wallsquat, een krachtige oefening voor een sterke energiedoorstroming.

Je krijgt voldoende instructies om dagelijks aan een gong te werken. Dit is een periode van honderd opeenvolgende dagen waarin je eenzelfde oefening elke dag doet. Door de herhaling van de oefening maak je de energiebanen open en leer je de oefeningen steeds meer vanuit je innerlijke kracht te doen. In het begin voer je de oefeningen vooral uit op spierkracht.
Deze lessen werken vooral zeer inspirerend door ervaringen te delen en van gedachten te wisselen met de overige deelnemers. Je zal ook ondervinden dat het Qi-gevoel in groep veel sterker is!!.