LABOBEZOEK van labo naar kliniek: therapieën voor asbestkanker in ontwikkeling

Tickets and Registration
Universitair Ziekenhuis Antwerpen
  • wo 16 februari 2022 van 20 tot 22 uur

Ondanks het verbod op asbest is er nog steeds een toename in patiënten met asbestkanker. De manier waarop deze kanker behandeld wordt, bevindt zich momenteel op een belangrijk kantelpunt. In de infosessie van 1 februari gaan we dieper in op de nieuwe geneesmethoden voor asbestkanker. Voor dit begeleide labobezoek op 16 februari dient u deze infosessie gevolgd te hebben.Vanavond bieden wij een begeleid labobezoek in het Centrum voor Oncologisch Onderzoek (aan de Universiteit Antwerpen) of het Centrum voor Celtherapie en Regeneratieve Geneeskunde (aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen). Inschrijven voor het labobezoek kan ook nog tijdens de infosessie op 1/2 zelf. 
Hoewel de productie en het gebruik van asbest in ons land al meer dan 20 jaar geleden verboden werd, blijft het aantal patiënten met asbestkanker toenemen. Zo krijgen in België nog steeds elk jaar ongeveer 300 personen deze diagnose. De manier waarop asbestkanker behandeld wordt, bevindt zich momenteel op een belangrijk kantelpunt. Ook onderzoekers aan de Universiteit Antwerpen wijden zich volop aan het ontwikkelen van nieuwe behandelingen. In het Universitair Ziekenhuis Antwerpen wordt, in nauwe samenwerking met AZ Nikolaas (Sint-Niklaas) en AZ Maria-Middelares (Gent), bovendien al een nieuwe therapie voor asbestkanker getest.
OPGELET! Dit bezoek is enkel toegankelijk voor wie eerder deelnam aan de infosessie op 1/2!
Plaats van afspraak: Universitair Ziekenhuis Antwerpen - Gebouw T op Campus Drie Eiken. Parkeren kan op Parking 3 van diezelfde campus. Deze bevindt zich in een zijstraat van de Universiteitsbaan in Wilrijk.
Inschrijven is noodzakelijk.

In samenwerking met Bond Moyson, STOFF vzw, Universitair Ziekenhuis Antwerpen, Universiteit Antwerpen

Activity Members: Onderzoekers van het Centrum voor Oncologisch Onderzoek

Locatie

Universitair Ziekenhuis Antwerpen
Drie Eikenstraat 655 , 2650 Edegem

Prijs

  • gratis

Organisatie

Avansa Waas-en-Dender
Rode Kruisstraat 23 , 9100 Sint-Niklaas