Naar inhoud

Handel en horeca

De lijst aan maatregelen op het gebied van diensten, handel en horeca kan je hieronder terugvinden.

Sommige horeca- of handelszaken organiseren thuisleveringen of afhaalmogelijkheden. Je kan de lijst hier raadplegen.

Dinsdagmarkt

Op basis van de federale richtlijnen gaat de wekelijkse dinsdagmarkt niet langer door. 

Handelszaken

Alle winkels die voornamelijk essentiële producten of diensten verkopen zoals apothekers, winkels met medische producten en verzorgingsproducten (bandagisten, parafarmacie, …), voedingswinkels en dierenvoedingswinkels, blijven zowel tijdens de week als in het weekend open.

Voedingswinkels mogen open van 7 uur tot 22 uur.

Supermarkten: toegang tot supermarkten is beperkt tot 1 persoon per 10m² en je mag maximaal 30 minuten binnen blijven.

Waak er als uitbater over dat er niet teveel mensen tegelijk in je winkel zijn. Ook als bezoeker wacht je beter even buiten als het te druk wordt. In alle winkels moet de sociale afstand (minstens 1,5 m tussen personen) gerespecteerd worden. 

Alle niet-essentiële winkels (fotografen, …) blijven zowel tijdens de week als in het weekend gesloten, met uitzondering van:

  • Voedingswinkels, inclusief nachtwinkels (tot 22u)
  • Dierenvoedingswinkels
  • Apotheken
  • Krantenwinkels
  • Tankstations en brandstofleveranciers

Cafés en restaurants

Alle cafés, uitgaansgelegenheden en feestzalen blijven gesloten.  

Restaurants die aan thuislevering doen, een traiteurdienst of drive-in aanbieden, mogen hun keuken openen. Ook hier moet je rekening houden met de nodige afstand tussen personen (minstens 1,5m²) en lange wachtrijen vermijden.

Ter plaatse eten of drinken in restaurants, cafés, frituren, afhaalrestaurants, broodjeszaken en snackbars mag niet, ook niet in bedrijfsrestaurants. 

BELANGRIJK: uitbaters van cafés, restaurants, snackbars, broodjeszaken en frituren moeten hun terrasmeubilair verplicht binnenzetten

Alle accommodaties in Edegem zoals hotels, vakantiehuizen, B&B’s enzovoort mogen open blijven maar wel zonder toegang tot de bar, restaurants (gemeenschappelijke zalen) en recreatieve ruimtes.

Let wel, een heel aantal hebben de beslissing genomen om te sluiten. Voor meer info controleer je best de website van de accommodaties zelf.

Hotels

Alle accommodaties in Edegem zoals hotels enzovoort mogen open blijven, maar wel zonder toegang tot de bar, restaurants (gemeenschappelijke zalen) en recreatieve ruimtes.

Let wel, een heel aantal hebben de beslissing genomen om te sluiten. Voor meer info controleer je best de website van de accommodaties zelf.

Overzicht:

Aanverwante thema's