Naar inhoud

Handel en horeca

De lijst aan maatregelen op het gebied van diensten, handel en horeca kan je hieronder terugvinden.

Sommige horeca- of handelszaken organiseren thuisleveringen of afhaalmogelijkheden. Je kan de lijst hier raadplegen.

Handelszaken

Alle handelszaken mogen terug open. Deze heropening zal - net als altijd - moeten plaatsvinden met strikte inachtneming van de volgende regels:

  • Net als voor de winkels die al open zijn – zal slechts 1 klant per 10m² worden toegestaan en dit voor maximaal 30 minuten. Een uitzondering wordt gemaakt voor kleinere winkels.
  • Elke klant wordt ten zeerste aanbevolen om in de winkels bescherming te dragen die de neus en de mond bedekt. In ieder geval moet de veiligheidsafstand worden gerespecteerd.
  • Werkgevers zijn verantwoordelijk voor de gezondheid en de veiligheid van hun werknemers en moeten alles in het werk stellen om veilige werkomstandigheden te garanderen.
  • Om drukte te vermijden, zal iedereen zijn boodschappen alleen moeten doen. Een uitzondering wordt gemaakt voor kinderen jonger dan 18 jaar – zij mogen door een ouder worden begeleid - en voor mensen die hulp nodig hebben.
  • Het is ook aan te raden om naar de winkels te gaan die zich in een stad of gemeente in de buurt van uw huis of werkplek bevinden.

Contactberoepen buiten de medische en paramedische zorg mogen helaas hun activiteit nog niet hernemen.

FOD Economie maakte een handige gids met tips om zelfstandigen en winkeliers te helpen hun activiteiten te hervatten in veilige omstandigheden. Download de gids hier. 

Cafés en restaurants

Alle cafés, uitgaansgelegenheden en feestzalen blijven gesloten.  

Restaurants die aan thuislevering doen, een traiteurdienst of drive-in aanbieden, mogen hun keuken openen. Ook hier moet je rekening houden met de nodige afstand tussen personen (minstens 1,5m²) en lange wachtrijen vermijden.

Ter plaatse eten of drinken in restaurants, cafés, frituren, afhaalrestaurants, broodjeszaken en snackbars mag niet, ook niet in bedrijfsrestaurants. 

BELANGRIJK: uitbaters van cafés, restaurants, snackbars, broodjeszaken en frituren moeten hun terrasmeubilair verplicht binnenzetten

Alle accommodaties in Edegem zoals hotels, vakantiehuizen, B&B’s enzovoort mogen open blijven maar wel zonder toegang tot de bar, restaurants (gemeenschappelijke zalen) en recreatieve ruimtes.

Let wel, een heel aantal hebben de beslissing genomen om te sluiten. Voor meer info controleer je best de website van de accommodaties zelf.

Hotels

Alle accommodaties in Edegem zoals hotels enzovoort mogen open blijven, maar wel zonder toegang tot de bar, restaurants (gemeenschappelijke zalen) en recreatieve ruimtes.

Let wel, een heel aantal hebben de beslissing genomen om te sluiten. Voor meer info controleer je best de website van de accommodaties zelf.

Overzicht:

Aanverwante thema's