10.000 stappenwandeling

Deze wandeling door de wijk Buizegem omvat ongeveer 10.000 stappen. Je kan de route ook in twee kleinere lussen bewandelen als je dat liever doet.

Je kan vertrekken op elk punt, je hoeft niet vanaf puntje 1 te beginnen.

1. De Basiliek

Je wandelt een lus langs de grot en via de parking naast de Basiliek sla je linksaf de Lourdeslaan in. Je wandelt tot je aan je rechterzijde een kleine zandweg tegenkomt, hier sla je rechtsaf.

2. ’t Kattegat

Deze weg volg je tot aan het T-stuk (Mussenburglei). Daar sla je rechtsaf tot op de grote baan (Mechelse Steenweg). De eerstvolgende straat (Boniverlei) sla je rechts in tot aan de verkeerslichten. Hier kan je veilig oversteken en linksaf slaan (Hovestraat) tot aan de tweede straat rechts (Jan Verbertlei). Deze volg je tot aan de Keltenheuvel.

3. Keltenheuvel

Deze wandel je op en af als je de volledige wandeling wil maken of je steekt door voor de korte wandeling* (naar punt 6 – Lentelei) Je vervolgt je weg langs de Jan Verbertlei – steekt het kruispunt met de Buizegemlei over en via de Rotenaard wandel je tot aan de parking van wijkontmoetingscentrum 't Forum. 

4. Park Romeinse Put

Hier volg je de wandelweg links – en maak je een grote lus in het park. Je verlaat het park via de uitgang naast ’t Forum, op de Romeinse Put ga je naar links tot aan de eerste straat rechts (Klaverenaard) tot op het Sint-Goriksplein.

5. Sint-Goriksplein

Hier steek je schuin over en ga je via de Opstal tot aan de Buizegemlei. Deze sla je links in tot aan de eerste straat rechts (Dokter Frans Hemeryckxlaan). Aan het einde van deze straat volg je het fietspad dat linksom het appartementsgebouw loopt tot op de Boniverlei. Deze steek je (veilig) over en ga je via de Hagedoornlei tot aan de Lentelei.

6. Lentelei

Deze volg je rechts richting centrum Edegem tot je aan de Hovestraat en de Basiliek bent.

*Verkorte wandeling – je kan doorsteken van de Keltenheuvel (3) naar het fietspad op het einde van de Dokter Frans Hemeryckxlaan richting de Lentelei (6) - via de Pastoor Wouterstraat. Of andersom indien je vertrekt aan parking Romeinse Put.

Download hieronder de wandelkaart of brochure met weetjes over de verschillende locaties van de wandeling.

Adres
Terelststraat 2 , 2650 Edegem Routebeschrijving
Tel.
03 289 22 20
sport@edegem.be